"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

30% alle interim managers op Linkedin is Nederlander (infografic).

Er staan op LinkedIn 464.116 profielen van interim-managers. Iets meer dan 30% daarvan is Nederlander.

linkedinprofielen interim managementEr staan op LinkedIn 464.116 profielen van interim-managers. Iets meer dan 30% daarvan is Nederlander. We staat daarmee wereldwijd fier bovenaan. De VS volgens op bescheiden afstand met 136.549 interim-managers. Dit blijkt uit onderzoek van het Australische bureau 1st Executive, die deze aardige infografic fabriceerden.

Heel verrassend is het niet dat Nederland zo aan de top staat. Interim-management is een Nederlandse uitvinding uit de jaren ’80. Waar het hier een ingeburgerd – zo niet wat sleets en gedevalueerde – term is, komt het begrip interim-management elders in de wereld nu pas echt opzetten. Hoor maar eens dit radiointerview met een Amerikaanse interim-manager. Informatief en goed verhaal, maar opvallender is de verbazing van de interviewer over dit voor hem nieuwe fenomeen.

En ik maai maar even wat gras weg voor mogelijke reacties daarover. 143.761 interim-managers in Nederland: da’s inderdaad wel wat veel en op zijn minst meer dan waar de markt naar vraagt.

De infografic komt uit een uitvoerig rapport over de actuele interim-management markt in Australië. Geen goedkoop rapport, maar aangezien er ‘down under’ maar 7.192 interim-managers zijn, is het wellicht voor een enkeling toch een nuttige investering…

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

5 reacties op dit bericht

 1. Mooi om zo te zien zeg.

  Natuurlijk is het LinkedIn gebruik in Nederland ook heel hoog, maar in Amerika ook, dus die verhouding lijkt met de rest van het verhaal wel te kloppen. Om een complete ‘wereldwijde’ studie te doen zou je ook de LinkedIn klonen moeten meenemen, zoals Xing, Viadeo en Chinese alternatieven. Zeker Frankrijk en Duitsland zullen ook wel flink wat interim managers kennen. Benieuwd of we dan nog steeds bovenaan staan.

 2. Mark. Je hebt zeker een punt dat we wereldwijd ook koploper zijn (althans qua percentage) van aantal linkedin gebruik.

  Xing (het was even zoeken naar m’n wachtwoord) telt overigens zo rond de 21.000 Duitse interim-managers.

  In Frankrijk is dat door starre arbeidsverhoudingen echt nog te verwaarlozen. De UK is de meest volwassen-markt buiten de NL.

 3. Ik heb ook een verklaring voor het enorme aantal.

  Kan het zijn dat heel veel werkzoekenden liever op hun LinkedIn schrijven dat zij interim-manager zijn dan nog steeds werkloos?

  Bovendien hebben we hier een UWV. Zij heeft heel wat mensen (financieel) gestimuleerd tot het zelfstandig ondernemen. Tja … wat moet je dan als je geen product te verkopen hebt. Dan klinkt interim-manager toch best aardig.

 4. Beste Hugo-Jan,

  Ik heb niet het hele rapport gelezen, maar vraag mij het volgende af.
  Betreft het een optelling van de vaardigheid “interim-management”, of de optelling van alle functie-titels binnen de profielen?

  Groet,
  Roel

  • Roel,

   goede vraag. volgens mij gaat het om functies, niet om vaardigheid, maar dat weet ik niet zeker.

   Groet,

   Hugo-Jan