"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De arbeidsmarkt van vandaag en morgen in vier podcastseries

Hoe ziet de arbeidsmarkt van morgen eruit voor werkgevers, werknemers en zzp’ers? In vier recente podcastseries wagen experts zich aan voorspellingen en vergezichten.

Podcastserie Werk en inkomen in de 21e eeuw

Heeft het vaste contract nog bestaansrecht? Gaan we naar een basisregeling en misschien wel een basisinkomen? Redt de parttime werkende vrouw onze economie? Deze en andere vragen stelt Victor Broers in opdracht van de NBBU in de podcastserie Werk en inkomen in de 21e eeuw.

Broers praat in de podcastserie met vijf deskundigen over een nieuw sociaal stelsel voor Nederland, fulltime versus parttime werk, de waarde van uitzendbureaus in de praktijk, de nieuwe generatie werkenden en de moderne polder. Aan het woord komen Koen Bruning, Fre Hooft van Huysduynen, Rommie Woudstra, Daan Stroeken en Roos Wouters.

Beluister de podcastserie Werk en inkomen in de 21e eeuw op de site van de NBBU of via een van de bekende podcastplatforms.

Podcastserie Werken aan Nederland

Over de Nederlandse arbeidsmarkt van vandaag en morgen maakte de Werkvereniging eerder de podcastserie ‘Werken aan Nederland’. In deze serie gaan Martijn Aslander en Roos Wouters namens de Werkvereniging op zoek naar een arbeidsmarkthervorming die werkt voor iedereen.

Podcasts in de serie Werken aan Nederland:

Een podcast over werk met Roos Wouters (Werkvereniging) en Martijn Aslander.  Over de zoektocht naar een arbeidsmarkt die werkt voor iedereen:

Of beluister de hele serie Werken aan Nederland via Spotify.

Podcastserie voor zelfstandigen.

Het Tulpenfonds is sinds kort gestart met de podcast voor zelfstandigen. In deze podcast gaat Maudie Derks, de oprichter van het Tulpenfonds (dat passende vangnetten voor zelfstandigen ontwikkelt) in gesprek met ondernemers en partners van het Tulpenfonds. Deze podcasts gaan dieper in op relevante en actuele onderwerpen met betrekking tot ondernemen en de zzp’er. Maudi sprak in deze serie onder andere met Charlotte Meindersma (Charlotte’s Law), Niels van Berkel (Planet Interim), Niels Arntz (Temper) en platform expert Martijn Arets.

Deze serie kan je hier vinden

Podcastserie ZZP Café

Zzp’er zijn is vrijheid, hard werken, je netwerk afschuimen, onderhandelen en een stroom aan administratie. Met co-host Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy besprak Nina van den Dungen, zelf ook eigen baas, alle aspecten van dit leven met zzp’ers en experts in ZZP Café van BNR.

Bekijk ons overzicht van de 10 podcasts in de serie ZZP Café.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie