"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Over ZiPconomy

ZiPconomy is een onafhankelijke kennisplatform en community met als doel eigenzinnige meningen over de flexibilisering van organisaties & de markt voor interim professionals bij elkaar te brengen. Online & offline. 

ZiPconomy stimuleert innovatie door kennis te delen, door mensen en ideeën bij elkaar te brengen en door het uitvoeren van onderzoek.

Online

Organisaties die steeds flexibeler organiseren. Zelfstandige professionals die ondernemend hun vak uitoefenen. Daarover gaat het bij ZiPconomy. Over trends, ontwikkelingen en opinies. Om te leren en te begrijpen. Over wat er nu gebeurt én in de toekomst. Met artikelen van meer dan 40 auteurs. Van hoogleraren tot jonge zzp’ers. Van startende pioniers tot ervaren adviseurs. Van HR-managers tot opinieleiders en beleidsmakers. Auteurs die – onafhankelijk van ZiPconomy en onder eigen naam- hun ideeën en visie geven over onderwerpen die er toe doen en effect op ons hebben. Soms zelfs iedere dag.

Deze artikelen zijn geordend rond de volgende thema’s:

 • Organiseren & Flexibiliteit:  Over anders organiseren, grip op flex, de inzet van ‘tools’, samenwerking met interim professionals, flexschil of community, goed opdrachtgeverschap en onderzoek.

Over de meest actuele thema’s voor organisaties en zelfstandig professionals houden wij een aantal dossiers bij met verwijzingen naar alle relevante artikelen en auteurs. Kijk hier voor een overzicht van alle actuele dossiers.

Naast deze kennisartikelen bevat onze website nog een aantal rubrieken die informatie geven over uiteenlopende onderwerpen.

 • De ZiPlinkgids  bevat een aantal categorieën met verwijzingen naar honderden organisaties en informatieve websites. Zowel voor organisaties als zelfstandig professionals.
 • In ZiPjobs een exclusief (en beperkt) overzicht van actuele vacatures en opdrachten die direct te maken hebben met de thematiek die we hier bespreken.
 • Daarnaast delen we kennis en informatie via ons twitter kanaal, linkedingroep en facebookpagina.

Met betrekking tot artikelen en reacties hanteert ZiPconomy deze afspraken en gedragsregels 

Offline

Naast onze online aanwezigheid organiseren zijn wij ook offline actief met kleinere en grotere netwerkbijeenkomsten, workshops, lezingen, trainingen en seminars. Daarnaast voeren we zelf onderzoek uit.

We organiseren jaarlijks meerdere kleine en middelgrote netwerkbijeenkomsten. Onder de titel ZiPlab organiseren we – in wisselende samenstelling – seminars, werkconferenties, denktanksessies, ‘unconferences’, onderzoek en expertsessies. Gericht op dialoog, inspiratie & innovatie. Altijd maatwerk.

Kernteam & contact

ZiPconomy is een fuzzy firm pur sang, zonder vaste structuren of grenzen. De auteurs spelen een grote rol in het aanbieden van hun kennis. De partners van ZiPconomy maken het mogelijk om als eerste het laatste nieuws te brengen en zijn vaak mede-organisator van onze events.

Daarnaast is een kernteam verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van ZiPconomy, het organiseren van onze offline activiteiten en het ondersteunen van onze auteurs.

Het kern- en redactieteam bestaat momenteel uit:

 • Peter Runhaar (content projecten, HR en HR tech)
 • Claartje Vogel (redacteur, actualiteit politiek)
 • Arthur Lubbers (redacteur, staffing industry)
 • Juliette de Swarte (verslaggever)
 • Joke Twigt (interim-management markt)
 • Hugo-Jan Ruts (hoofdredacteur/uitgever, partnerships)

Contactpersoon:

Hugo-Jan Ruts
Pompoenweg 9
2321 DK Leiden
06-29044345  Ik ga ermee akkoord dat ZiPconomy mijn gegevens mag opslaan en verwerken.