"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Rob de Laat: “Gebrek aan eigenaarschap over inhuurproces kost organisaties miljarden per jaar” (videointerview)

In interview met RTL Ondernemerszaken geeft Rob de Laat zijn visie over het belang van grip op inhuur en de veranderingen bij aanbieders in de flexmarkt.

De aandacht voor ‘inhuur’ van tijdelijk personeel wordt meer mainstream. Dat blijkt wel uit het verkoopsucces van het boek Professioneel inhuren van flexibele arbeid en het feit dat het RTL programma ondernemerzaken uitgebreid Rob de Laat – medeauteur van dat boek – aan het woord liet.

De aard (human capital) en omvang (32 miljard euro) maken dat inhuur van tijdelijk personeel niet iets is dat een afdeling inkoop er even bij doet. Daarbij komt dat de flexmarkt erg in beweging is. Die markt groeit structureel (met vooral een groeiend aantal zzp’ers), het aantal verschijningsvormen neemt toe, er zijn nieuwe, vooral technologie gedreven manieren om zelf aan flexibel personeel te komen en ondertussen daalt het marktaandeel van traditionele aanbieders van flex. Dat maakt dat de markt er niet overzichtelijker op wordt.

Meer aandacht voor inhuur

Voldoende aanleiding om meer aandacht voor het inhuren van flex te hebben, aldus De Laat. Het gebrek aan eigenaarschap over het inhuurproces kost volgens hem organisaties op jaarbasis al snel 3 tot 5 miljard. Meer aandacht voor dat proces door het management en beter inzicht in het mechanisme van de flexmarkt kan al snel tot besparingen leiden. De Laat licht dat in onderstaand interview verder toe.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht