"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

KVK: Kleinere krimp aantal startende ondernemers. Afname groei stoppers

Cijfers bedrijvendynamiek laten voorzichtig herstel zien.

In de maand juli startte 6% meer zzp’ers dan in dezelfde maand in 2019. Waar op het hoogtepunt van de Covid-19 crisis het aantal starters fors onder het aantal van 2019 lag, ligt het groeipercentage zzp’ers weer op hetzelfde niveau als in januari. Dat blijkt uit KVK data over de bedrijvendynamiek in de eerste helft van 2020. Sinds juni zien we dat het aantal startende zzp’ers weer hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Aantal zzp faillissementen gedaald.

Het aantal faillissementen vertoont weinig beweging. Gingen er vorig jaar in de eerste zeven maanden van het jaar 1809 bedrijven failliet – van grootbedrijf tot eenmanszaken – de eerste zeven maanden van 2020 waren dat er 1824. Een toename van 1 %.  Het aantal faillissementen onder zzp’ers lag in de afgelopen zeven maanden echter onder het niveau van een jaar geleden.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie