"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Indeed speelt in op flexibele arbeidsmarkt met Indeed Gigs

Vacaturesite Indeed test een nieuwe website speciaal gericht op flexibele banen en opdrachten. Hiermee speelt Indeed in op de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de gigeconomie.

Vacaturesite Indeed onderzoekt of er markt is voor een speciale Indeed-website voor flexbanen. Dat bevestigt de woordvoerder van Indeed aan vakmedium HCM Technology Report.

Sinds juni heeft Indeed het subdomein gigs.indeed.com. Via deze website kun je specifiek zoeken op klussen met flexibele uren, opdrachten die je vanuit huis kunt uitvoeren en werk met prestatieafhankelijke beloningen. De slogan: ‘fast, flexible jobs that work for you’.

Het subdomein is eigenlijk niet zo vernieuwend. Alle vacatures op gigs.indeed.com zijn ook te vinden op de reguliere vacaturesite. Het verschil is een toegespitste zoekfunctie: op de gig-site is het net wat makkelijker om tijd- en plaatsonafhankelijke opdrachten te vinden.

“We testen regelmatig nieuwe producten om de ervaring van onze gebruikers te verbeteren”, zegt de woordvoerder van Indeed. Hij benadrukt dat Indeed Gigs op dit moment echt niet meer is dan een probeersel. “We onderzoeken of dit waarde toevoegt voor onze werkzoekers en werkgevers.”

Gigeconomie groeit

Dat Indeed onderzoekt hoe de vacaturesite kan inspelen op de platformeconomie is logisch. De markt voor klusplatformen voor hoogopgeleide kenniswerkers groeit elk jaar met 30 procent, becijfert de Universiteit van Oxford.

Een paar voorbeelden van dit soort platformen zijn Upwork, Toptal en Catalant. In Nederland kennen we bijvoorbeeld Jellow. En ook consultant EY heeft tegenwoordig zijn eigen online marktplaats: GigNow.

Verder blijkt uit onderzoek van Randstad Sourceright (september 2019) dat 25 procent van de internationale bedrijven zijn flexibele schil uitbreidt. Er zijn minder vaste medewerkers en meer tijdelijke banen, zodat de bedrijven sneller kunnen op- en afschalen.Tegelijkertijd staan  professonials meer open voor nieuwe werkvormen, zoals detachering, freelancen of een combinatie van een parttime baan en flexwerk.

Dat biedt kansen voor Indeed, schrijft HCM Technology Report. Indeed is een bekend en vertrouwd merk, dus het bedrijf hoeft relatief weinig te investeren om werkzoekers en opdrachtgevers aan te trekken. Of de vacaturesite inderdaad verder gaat met de ontwikkeling van een eigen gigplatform, beslist het bedrijf na de test. Wanneer die is afgelopen is niet duidelijk en Indeed deelt geen tussentijdse resultaten.

Lees ook: ‘Microsoft lanceert freelanceplatform. Met Upwork en niet met ‘eigen’ LinkedIn’

Eén reactie op dit bericht

  1. “Verder blijkt uit onderzoek van Randstad Sourceright (september 2019) dat 25 procent van de internationale bedrijven zijn flexibele schil uitbreidt. Er zijn minder vaste medewerkers en meer tijdelijke banen, zodat de bedrijven sneller kunnen op- en afschalen.Tegelijkertijd staan professionals meer open voor nieuwe werkvormen, zoals detachering, freelancen of een combinatie van een parttime baan en flexwerk.”

    Dit lijkt een krachtige tendens te zijn. gaat de Nederlandse overheid in samenwerking met de klassieke polder dit nou allemaal tegenhouden?