"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

RGF Staffing lanceert nieuw all-in-one platform voor zelfstandig ondernemers: Younited

Het nieuwe digitale platform Younited.nl helpt zelfstandig ondernemers bij zowel administratieve zaken als bij het vinden van nieuwe opdrachten en gelijkgestemden.

RGF Staffing the Netherlands – de nieuwe naam van USG – lanceert vandaag Younited.nl. Met dit nieuwe merk en het bijbehorende online platform willen zij een complete oplossing bieden voor zelfstandigen.

Op Younited vinden zelfstandig ondernemers alles wat ze nodig hebben, vanuit één toegankelijk portal. De ondernemers kunnen er terecht voor het zoeken en vinden van opdrachten, en er is een community om met gelijkgestemden in contact te komen. Daarnaast biedt het platform hulp bij zaken als contractbeheer, urenregistratie en facturatie.

Eric de Jong, CEO a.i. bij RGF Staffing the Netherlands: “Volgens het CBS is het aantal zzp’ers alleen maar toegenomen in de afgelopen jaren. In 2020 waren het er 1,1 miljoen. Dat is 13% van alle werkenden in Nederland! Zij zijn niet alleen bezig met het uitvoeren van hun opdracht, ze moeten tegelijkertijd ook altijd weer op zoek naar de volgende. Tussendoor komen daar ook zaken bij als het bijhouden van de administratie. En dat terwijl het vaak éénpitters zijn en daardoor alles zelf moeten doen. Om deze toenemende groep ondernemers zo goed mogelijk te faciliteren, bieden wij met Younited, als eerste en enige partij, hulp op al deze vlakken.“

Marktplaats voor zelfstandig ondernemers

Het platform telt zo’n 10.000 opdrachtgevers die via Younited in contact willen komen met de juiste talenten. Het is daardoor dé plek voor zzp’ers om in contact te komen met prospects en voor het vinden van opdrachten. Opdrachtgevers kunnen zelf ook zoeken naar geschikte kandidaten en ze benaderen voor een project. De kans op een volgende klus wordt daardoor aanzienlijk groter, zélfs als de zzp’er geen tijd heeft gehad voor acquisitie.

Dashboard

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kleine bedrijven en zzp’ers zaken als administratie te ver vooruit schuiven. Vaak gegeven redenen daarvoor zijn dat zij er geen tijd voor hebben of het ingewikkeld vinden. Via het overzichtelijke dashboard op het nieuwe platform ziet de gebruiker in één oogopslag welke facturen nog uitstaan, wat de to do’s zijn, wat de status is van lopende opdrachten en nog veel meer.

Community

Via de Younited community komen zzp’ers in contact met andere zelfstandig ondernemers die net zo ambitieus zijn en vaak met dezelfde zaken te maken krijgen. Zij kunnen elkaar hier om advies vragen en helpen aan kansen. Door kennis te verenigen en ervaringen uit te wisselen is deze community een waardevol collectief voor deze doelgroep.

In 2021 kunnen zowel ondernemers als opdrachtgevers gratis gebruik maken van het nieuwe platform. Daarna zullen er verschillende abonnementsvormen beschikbaar zijn.

Volgende week vertelt Jort Zwolsman, directeur van Younited, op ZiPconomy in een interview meer over de gedachten en doelen achter het nieuwe platform.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie