"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
arbeidsmarktmobiliteit

Hoe arbeidsmobiliteit uitkomst biedt bij zes grote HR-vraagstukken

In het whitepaper ‘De arbeidsmarkt in actie’ zet FastFlex de stand van zaken omtrent arbeidsmobiliteit uiteen. En hoe HR-managers veelvoorkomende vraagstukken kunnen aanpakken met arbeidsmobiliteit.

Medewerkers wisselen in de huidige economie veelvuldig van baan, waardoor duurzame inzetbaarheid meer focus dient te krijgen binnen organisaties. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties. HR staat daardoor voor een uitdaging. Door arbeidsmobiliteit – veranderen van werkgever, beroep en/of regio op de arbeidsmarkt – op te nemen in het HR-beleid kunnen organisaties hierop inspelen.

In onze whitepaper ‘De arbeidsmarkt in actie’ laten we zien dat arbeidsmobiliteit een groot deel van de oplossing vormt voor zes veelvoorkomende HR-vraagstukken.

 Arbeidsmobiliteit is van toegevoegde waarde voor werkgever én werknemer

De inzet van arbeidsmobiliteit lost verschillende uitdagingen van HR-managers op. Het draagt bij aan de employability en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarnaast kampen steeds meer organisaties met wervingsproblemen, zeker in de IT-branche. Door flexibel om te gaan met medewerkers, werkzaamheden en klussen maken organisaties een efficiëntieslag, bijvoorbeeld door een community te starten en deze in te zetten tijdens pieken van drukte of grote bedrijfsveranderingen. Ook internationaal werven en baan-baanmobiliteit behoren tot de mogelijkheden.

Arbeidsmobiliteit in balans en met juiste plan inzetten

Het whitepaper zoomt in op vragen als:

  • ‘Hoe realiseer ik duurzame inzetbaarheid van medewerkers?’,
  • ‘Hoe kom ik aan talent in een krappe arbeidsmarkt?’ en
  • ‘Hoe kan ik HR-tech inzetten om een blijvend juiste fit tussen organisatie en medewerker te realiseren?’

De arbeidsmarkt blijft veranderen. Het is zaak dat organisaties meebewegen, maar het is nog veel beter als zij anticiperen op wat er komen gaat. De inzet van arbeidsmobiliteit is daar een voorbeeld van. Natuurlijk kan dit ook risico’s met zich meebrengen, zoals kennislekken, continuïteitsproblemen en onzekerheid onder medewerkers. Maar te weinig mobiliteit zorgt dat organisaties voor een groeiende wervingsuitdaging staan en dat medewerkers gedemotiveerd raken. Arbeidsmobiliteit is van toegevoegde waarde voor werkgever én werknemer, zolang de juiste balans maar wordt gevonden en er wordt gehandeld vanuit een strategisch plan.

 

 

Download het whitepaper hier: https://fastflex.nl/publicatie/de-arbeidsmarkt-actie/

Ondernemers en organisaties helpen om strategisch koers te zetten en te houden. Daar word ik blij van en dat is de reden dat ik samen met Laurens Adapt Innovatie gestart ben in 2018. Dit vanuit de overtuiging dat alle bedrijven en organisaties meer bezig moeten zijn met hun strategische vraagstukken. Eerder was ik meer dan vijf jaar werkzaam bij FastFlex, waar ik verantwoordelijk was voor de Business Development-activiteiten. Voordat Ik aan de slag ging bij FastFlex heb ik onder andere de master Marketing Management gedaan aan de Universiteit van Tilburg. Vervolgens heb ik het management traineeship van Young Colfield doorlopen. Naast mijn werk heb ik een passie voor sport, film, reizen en culinaire uitspattingen. Tevens ben ik sinds 2014 actief als raadslid in de gemeente Alphen-Chaam en publiceerde ik in 2018 mijn eigen boek genaamd ‘Lerend Leven’ Bekijk alle berichten van Niels Huismans