"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
Kamer debat Wet DBA

Interim-managers: kabinetsformatie met ChristenUnie is beste alternatief

Zelfstandige interim managers en professionals geven de voorkeur aan een kabinet met VVD/CDA/D66 plus ChristenUnie, nu de formatie met GroenLinks mislukt is

Voor de top van de zzp markt was een kabinet met GroenLinks er in veruit favoriet. Een combinatie VVD/CDA/D66 met ChristenUnie, een van de mogelijke nieuwe optie nu de formatie een nieuwe fase ingaat, wordt als beste alternatief genoemd.

Dat blijkt uit tussentijdse resultaten van de InterimIndex 2017, een periodiek onderzoek van Schaekel & Partners en Nyenrode Business Universiteit naar de ontwikkelingen en veranderingen in de markt voor zelfstandige managementprofessionals.

Zelfstandige interim managers en professionals geven de voorkeur aan een kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks (42,5% van de ondervraagde populatie). 34% gaat voor een formatie met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Deze combinaties steken met kop en schouders boven de alternatieven uit. Een kabinet van VVD, CDA, D66 en PvdA heeft de voorkeur van slechts 9,5% van de ondervraagde interim managers. Linkse combinaties worden nauwelijks genoemd.

In het onderzoek hebben 414 interim managers de vraag over de kabinetsformatie beantwoord. Zij zijn actief in posities op management- en directieniveau.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie