"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Veel nieuwe binnenkomers in MT top 10 beste interim-management bureaus.

Berenschot volgens MT nog steeds beste bureau voor interim-management.

Cover_MT100-2013_klElke jaar november publiceert het blad MT een groot overzicht met de beste adviesbureaus van Nederland. Verdeelt over allerlei categorieën. In de wereld van interim professionals zijn wij natuurlijk altijd het meest nieuwsgierig naar hoe het lijstje van de bureaus voor interim-management er uit ziet. Nu: Berenschot net als vorig jaar bovenaan. Wij zetten de uitkomsten van deze verkiezing altijd neer in een lijstje met de uitkomsten van de vorige peilingen. Dan valt op dat de top 10 van dit jaar opvallend veel nieuwe gezichten laat zien, waar de meeste niet eerder in de top 10 terug te vinden waren. BoerCroon, vorige jaar nog gedeeld eerste en de afgelopen vijf jaar altijd in de top 3, valt nu geheel uit te boot. Blijkbaar heeft het faillissement van de consultancy tak van BoerCroon het imago van de interimtak geen goed gedaan, want ik geloof toch niet dat de interim manager van BoerCroon er in eens niets meer van kunnen.

Een reden van de redenen waarom er dit jaar zoveel verschuivingen zijn is dat MT haar onderzoeksmethode wat heeft aangepast. In het onderzoek draait het nu niet meer om het aantal aanbevelingen, maar om de aanbevelingsscore. Onbekend maakt zo dus wat minder onbemind.

Bureau Leeuwendaal werd overigens eerste in de categorie HRM en The Brown Paper Company bij de organisatiesadviesbureaus.

 IM bureau 2014 2013 2012 2011
Berenschot IM 1 1 4 4 4
Capgemini IM 2 9 5 9 7
Meesters in Management 3
BMC 4
GITP 5 6 7 9
Schaekel & Partners 6 5 5 5
Twynstra Gudde IM 7 1 3 2 2
Yacht 8 4 1 1 1
Eiffel 9 6 8 6 8
JE Consultancy 10
BoerCroon 1 2 3 3
K+V interimmanagement 7 7 8 6

Bron: MT

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts