"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Randstad België start met divisie interim management

Randstad start in Belgie met een nieuwe divisie: Interim Management. Deze stak van dienstenverlening is bij Randstad België sterke ontwikkeling. De omzet steeg in 2011 met zo’n dertig procent. Dat is wellicht niet zo’n hele kunst. Interim management is in België in vergelijking tot Nederland nog een behoorlijke ‘greenfield’. Dat mag ook blijken uit het feit dat Randstad in een persbericht de term interim management nog moet uitleggen. Al is het maar omdat ‘interim’ bij onze zuiderburen een synoniem is voor wat wij ‘uitzendkracht’ noemen.

“Interim management is een managementinstrument dat een bedrijf kan inzetten om toegang te krijgen tot expertise waarover het niet, of niet meer, beschikt. Het is het ter beschikking stellen van ervaren managers voor bedrijfsprojecten van beperkte duur. De interim manager is aanwezig in het bedrijf en neemt beslissingen; in tegenstelling tot een consultant – die enkel adviseert – draagt hij dus een operationele verantwoordelijkheid.”

Randstad verwacht dat het gros van de opdrachten liggen op het gebied van finance, gevolgd door human resources en general management. Randstad werkt daarvoor zowel met zelfstandigen als met managers die op contractbasis werken vanuit Randstad. Aardig is om te zien dat waar in Nederland Randstad nog werkt met verschillende labels, in België deze diensten in het ‘hogere segment’ niet onder een apart merk worden neergezet, maar onder de Randstad-vlag. Eerder re-brandde Randstad al alle “professionals-labels” in de VS al tot het Randstad-blauw.

De interim management activiteiten van Randstad België worden in de markt gezet vanuit het kantoor in Brussel

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts