"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Top 10 bureaus interim-management volgens MT. Overzicht laatste vijf jaar.

Het blad ManagementTeam is weer met zijn jaarlijkse MT 100 uitgekomen. Lijstjes van de top 10 bureaus in allerlei categorieën. Zo ook voor de categorie interim-management. Yacht werd, net als vorig jaar, winnaar.

Felicitaties voor Yacht. Een ‘back-to-back’ titel heeft niet eerder een bureau in deze categorie voor elkaar gekregen. Nu valt er best wat af te dingen op deze
verkiezing, wat de ‘verliezers’ ook altijd graag doen. Het onderzoek gaat niet echt de diepte in en soms heb ik de indruk dat het meer een onderzoek naar naamsbekendheid is dan naar kwaliteit. Zo mis ik (kleinere) kwaliteitspelers en ook bureaus met interim-managers in vaste dienst. Wanneer je de uitslagen van de afgelopen jaren op een rij zet, zoals ik hieronder gedaan heb, valt het ook op dat in de top 10 al jaren geen nieuwkomers zitten. Het zijn de bekende, gevestigde namen, namen van bureaus met vaak een veel bredere dienstverlening. De mogelijke conclusie dat deze brede bureaus beter zijn dan gespecialiseerde bureaus voor bemiddeling interimmers lijkt me niet gerechtvaardigd.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

Eén reactie op dit bericht

  1. Jammer dat de jonge organisaties niet echt mee worden genomen omdat het onderzoek opgesteld wordt vanuit managers die hoofdzakelijk zaken doen met de gevestigde orde. Kijk bijvoorbeeld eens naar Staan.nl, enthousiaste en professionele organisatie met veel ambitie.