"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuwe eigenaar voor IT Staffing

Finance-boutique Axiom Partners heeft per direct Staffing Enterprises overgenomen van oprichter Wessel van Alphen. De totale onderneming heeft een jaaromzet van ruim vierhonderd miljoen euro en bestaat uit De Staffing Groep en DynaHouse. Zowel het huidige personeelsbestand als het management blijft ongewijzigd.

Oprichter van IT Staffing,  Wessel van Alphen, heeft zijn bedrijf verkocht aan corporate finance-boutique Axiom. Naast het bekendste label IT-Staffing, bestaat Staffing Enterprises ook uit detacheerder KwiiK, People4Office en DynaHouse, een aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms. Totaal hebben deze bedrijven een jaaromzet van ruim vierhonderd miljoen euro.

Zowel het huidige personeelsbestand als het management blijft ongewijzigd. Wessel van Alphen jr., zoon van de oprichter, zal als CEO samen met de nieuwe eigenaar vormgeven aan een internationale buy-and-build-strategie.

Overnames

De wisseling van eigenaarschap volgt in een periode waarin er veel beweging is in de wereld van bemiddeling. HeadFirst deed een aantal grote overnames, Brainnet werd overgenomen door het Amerikaanse ProUnlimited.

De Staffing Groep is een van de grootste leveranciers van vaste en flexibele kennis en capaciteit van Nederland. Dagelijks werken meer dan 3.300 professionals via de expert op het gebied van Total Talent Management, voor zowel de (Rijks)overheid als voor partijen in de energiesector, financiële dienstverlening, hightech en IT. Axiom Partners heeft de volledige overnamesom in equity voldaan. “Dit is uniek en waarborgt de financiële stabiliteit die DSG altijd heeft gekend”, zegt Wessel van Alphen Jr.

Internationaal

Axiom, een Zwitserse corporate finance-boutique, die naast adviseur voor professionele beleggers ook zelf actief betrokken is bij verschillende organisaties, is zeer positief over de trends in de markt, die volgens de investeerder tot in de verre toekomst blijft groeien. Doorslaggevend voor de overname was de kracht van het ‘familiebedrijf’. “Je voelt een enorme positieve sfeer, ‘we doen het met z’n allen’, iedereen vecht en dat is de kracht van dit bedrijf”, aldus Guus Franke, CEO van Axiom. “De oprichter, de directie en wij als nieuwe eigenaar hebben dezelfde toekomstvisie, zowel op hoe we de huidige stabiliteit voortzetten als op waar de groeikansen liggen. De komende jaren zullen we ons met het bestaande directieteam richten op de internationale staffingmarkt, waarin we aan de hand van overnames en organische groei een prominente positie willen innemen.”

“Wat mijn vader de afgelopen 35 jaar heeft neergezet is natuurlijk gigantisch. Dit is een prachtige kroon op zijn werk”, zegt Wessel van Alphen jr.. “Met De Staffing Groep staan wij nu klaar om in versneld tempo onze ambities op het gebied van Total Talent Management te realiseren en onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen. Ik kijk er enorm naar uit om daar samen met ons team en het team van Axiom verder richting aan te geven.”

Van Alphen: “We gaan door in lijn met ons DNA en onze visie. Richting de toekomst bieden de groei en internationalisering van De Staffing Groep nieuwe kansen aan onze medewerkers.” Wessel van Alphen sr.: “Dankzij de tomeloze inzet van alle medewerkers heeft De Staffing Groep zo succesvol kunnen worden. Ik ben hen daar eeuwig dankbaar voor.” Hij is zeer content met de transactie. “Axiom is een zeer geschikte koper, omdat zij inzet op verdere professionalisering. Dit geeft extra comfort aan alle werknemers, opdrachtnemers en opdrachtgevers en andere stakeholders.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

7 reacties op dit bericht

 1. IT staffing is zo’n beetje de grondlegger en trendsetter in NL voor ZZP’ers in de IT geweest.

  • Beste Joost, dat klopt, dank voor de constatering. Het was in het begin ook mijn missie. Ik was ooit zelf freelancer en moest met de pet op van softwarehouses projecten doen. Ik mocht absoluut niet zeggen dat ik niet bij hen in loondienst was. Ik baalde, want ik wilde als professional werken en niet de cultuur van een softwarehouse uitdragen. Eindgebruikers hadden koudwatervrees bij het direct inhuren van zelfstandigen. Ik baalde daar zo van dat ik besloot een intermediair bedrijf (ABC-team toen nog) op te zetten waar ieder frank en vrij zijn projecten kon aannemen.
   In de loop der jaren is de missie uitgebreid en de term ‘Staffing’ gebruikt om de zelfstandig opdrachtnemer een rechtspositie te geven. Politiek ligt dat ingewikkeld, maar er is wel heel veel aandacht geweest voor dit standpunt.
   Daarnaast was het onze missie om grote bedrijven te overtuigen dat inhuur van externen een strategisch instrument is om de dynamiek in een onderneming op te vangen. Op directieniveau moet daar aandacht aan worden besteed.. Financieel en ook het beheer van voorraden krijgen alle aandacht, maar een structureel dynamisch personeelsbeleid was/is er niet. Tegenwoordig gelukkig meer en meer.
   Onze oplossing is: DynaCenters oftewel een maatwerk pipeline met zelfstandig opdrachtnemers die ingezet kunnen worden op het moment dat het nodig is.
   Beide missies worden door Axiom omarmd… was zelf een onderdeel van de onderhandelingen! Dus de Staffingwereld zal nog veel van De Staffing Groep horen.
   Good luck everybody. Wessel Sr.

 2. Gefeliciteerd Wessel ! Mooi dat alles dezelfde koers blijft houden. Zoals ook de sterke visuele en warme uitstraling van Dynahouse.

  • Dank John B. DynaHouse is een topic op zich. Workplaces as a Service en ook nog eens eigentijds ingericht. Waas gaat niet om het bezit, maar om het gebruik van een werkplek op het moment dat het uitkomt.. Ideaal voor DynaWorkers, eigenlijk voor iedereen die even niet thuis of op kantoor wil of kan werken. Van alle gemakken voorzien… koffie, WiFi, lunchen, terras, Hug bier, meeting, presenteren tot 100 mensen, boardroom, deskbikes, stabureaus, lockers voor permanent gebruik, private cabins, ontmoeten gelijkgestemden, ontvangen van je relaties, relaxen en lounchen. Everybody is welcome.
   http://Www.dynahouse.nl

 3. Gefeliciteerd Wessel !
  Ik denk nog vaak terug aan onze intensieve en vruchtbare samenwerking, al weer 20 jaar geleden.
  Groet
  Marc Reijnen | ESPRIT ICT

  • Marc, dat kan ik me nog goed herinneren. Naast zakendoen moet ik direct denken aan zeilen, Porsche rijden en werken in het buitenland.
   Ik hoop dat alles goed met jou en met Esprit gaat.
   Grt.

 4. Gefeliciteerd Wessel,
  Ik ben al weer meer dan een jaar met pensioen en ik denk nog steeds met plezier terug aan de tijd dat ik bij Info Motion werkte. Ook kijken Marijke en ik met plezier terug op de jaarlijkse bijeenkomsten. Breng onze groeten ook over aan Jans.
  Geniet samen met Jans van de komende jaren
  Met vriendelijke groet,
  Johan Kentie