"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuwste ondernemerscijfers: 1% meer ‘starters’ dan jaar geleden. 45% meer stoppers en maar liefst 37% minder faillissementen.

Nieuwste KVK cijfers laten een ongekende dynamiek in het Nederlandse bedrijfsleven zien.

De dynamiek in het Nederlandse bedrijfsleven is ongekend groot. Dat blijkt uit de Trendrapportage Bedrijfsleven, die KVK vandaag voor de tweede keer publiceert. Een fors aantal ondernemers is gestopt. Maar liefst 45% meer dan in dezelfde maand een jaar geleden. Het aantal ‘stoppers’ is al zes maanden op rij duidelijk hoger dan in 2019. Het aantal ‘starters’ staat op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Netto stijgt daarmee het aantal ondernemingen nog licht. Verreweg de meeste ondernemers zijn zelfstandigen zonder personeel.

Faillissementen

Het aantal faillissementen blijft opvallend laag. Voor de zesde maand op rij ligt het aantal lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Waren het er in oktober 2019 257, in dezelfde maand in 2020 werden 161 faillissementen uitgesproken. Een daling van 37%.
[pdf-embedder url=”https://www.zipconomy.nl/wp-content/uploads/2020/11/311-Trendrapportage-oktober-2020-WR-201104-1.pdf” title=”311-Trendrapportage-oktober-2020-WR-201104 (1)”]
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

  1. Veel stoppers, opvallend laag aantal faillissementen. Komt – denk ik – ook omdat voor zzp’ers (veelal eenmanszaak en dus persoonlijk aansprakelijk) – minder aantrekkelijk is dat bijv failliet BV.