"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendsectorcijfers: weer iets minder minder

De omzet in industrie ligt nog maar 3% onder het niveau van een jaar geleden. Maar in de techniek is de krimp bijna een kwart.

De krimp in uren en omzet in de uitzendbranche is nog steeds stevig. Maar wederom is de krimp minder dan in de afgelopen periodes. In de afgelopen maand daalde het aantal uitzenduren – in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar – met 14,3%. De omzet van de uitzenders daalde met 9,2 %. Voor de zomer lagen de krimpcijfers nog 0p min een kwart. Dat blijkt uit de meest recente ABU MarktMonitor (periode 9, week 33-36, 10 augustus t/m 6 september).

De verschillen per sector zijn groot:

  • administratieve sector: het aantal uren daalde met 18% en de omzet daalde met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • industriële sector: het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren daalde met 31% en de omzet daalde met 23% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie