"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Omzet uitzendsector 15 procent in de plus

De uitzendsector laat nog steeds mooie herstelcijfers zien, al neemt de groei de afgelopen maanden wel wat af. Dat blijkt uit de ABU marktmonitor.

In de ABU marktmonitor worden de cijfers van de uren en omzet in de uitzendbranche vergeleken met die van een jaar eerder. De cijfers van de afgelopen maanden laten een spiegelbeeld zien van een jaar eerder. De diepe dalen van toen staan tegenover de groeicijfers van nu.

Waar het aantal uren in de afgelopen periode van vier weken met 12 % steeg, steeg de omzet dus wat harder: 15%. Schaarste zal zich ook vertalen in hogere uitzendlonen en waarschijnlijk ook wel hogere marges.

Per sector zijn de cijfers redelijk gelijk:

  • Administratieve sector (waaronder bijvoorbeeld de GGD-coronalocaties): het aantal uren steeg met 15% en de omzet is gestegen met 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 9% en de omzet steeg met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 16% en de omzet steeg met 15% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie