"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzenduren daalt niet verder door. Kwart minder dan vorig jaar

In de afgelopen vier weken daalde het aantal uitzenduren met 24% en de omzet van uitzenders met 19%. Dit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de ABU.

In de vorige periode van vier weken daalde het aantal uren ook met bijna een kwart. In uren gemeten daalt de uitzendsector dus niet verder door, al blijkt de krimp fors. De omzet daalde wel iets verder door. Deze periode met 19%, de periode hiervoor met 17%.  Onlangs meldde de Belgische brancheorganisatie Federgon een daling van de uitzendomzet van 44% in België.

Cijfers per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 29% en de omzet daalde met 23% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 17% en de omzet daalde met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 41% en de omzet daalde met 35% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie