"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Overbrug de coronacrisis. Inhuuradvies voor opdrachtgevers (video).

Paul Oldenburg van MSP-dienstverlener Staffing MS laat zien welke drie inhuurstrategieën jouw organisatie kan inzetten tijdens de coronacrisis.

De coronacrisis raakt ondernemingen van elke omvang: multinationals, mkb’ers en zzp’ers. Veel economen verwachten dat de economie weer aantrekt, zodra de overheid de noodmaatregelen opheft. Wat kun je doen in de tussentijd?

Omgaan met de flexibele schil

In een webinar ging Paul Oldenburg van Staffing MS, onderdeel van de HeadFirst Group, in op keuzes die ondernemers nu moeten maken. Hoe ga je om met je flexibele schil? Hoe vind je een balans tussen het bedrijfseconomische belang om kosten te reduceren en sociaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kun je nog wel rekenen op ingehuurde professionals als de coronacrisis voorbij is?

Oldenburg: “Wij hoeven niet voor één organisatie uit te vinden wat de beste strategie is. Er zijn tal van denktanks bij opdrachtgevers aan het werk om een antwoord te vinden. Voor die organisaties zijn wij sparringpartner. We komen samen tot de juiste besluiten en bouwen ook gezamenlijk aan de businesscase.”

Analyse en overleg met leveranciers

Hij ziet dat bij veel opdrachtgevers ingehuurde professionals die betrokken zijn bij bedrijfskritische processen gewoon met hun opdracht door kunnen gaan. Oldenburg adviseert opdrachtgevers om hun inhuur op te delen in categorieën en een snelle en goede analyse te maken.

Bij externen die werken aan minder urgente projecten, valt te overwegen om met een ‘tijd-voor-tijd’ model te werken. “Nu uren schrijven, die later daadwerkelijk gemaakt worden”, legt Oldenburg uit. “Zo help je leveranciers en houd je de beschikking over de externe specialisten die je straks weer hard nodig hebt.”

Creatief en constructief overleg tussen opdrachtgever en leveranciers is hierbij het devies. “We moeten hier samen doorheen zien te komen.”


  • Op donderdag 16 april om 15.00 uur is het volgende webinar in deze serie. Paul Oldenburg laat dan zien hoe een aantal organisaties in de praktijk omgaat met externe inhuur tijdens de coronacrisis. Aanmelden voor dit webinar kan via deze link.

 

Terugkijken

Het webinar “Overbruggen van de coronacrisis. Inhuuradvies voor opdrachtgevers” is hieronder volledig terug te kijken. Paul Oldenburg bespreekt het thema in drie blokken en beantwoordt samen met Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur van ZiPconomy, een aantal vragen.

  1. Overheidsmaatregelen voor flexibele schil
  2. Analyse met Kritieke Inhuur Matrix©
  3. Strategieën ‘Continueren’, ‘Overbruggen’ en ‘Uitstromen’

Meer weten?

  • Een whitepaper over ditzelfde onderwerp is via deze link aan te vragen.
HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, managed service providing (msp) en business consultancy. Er werken dagelijks ongeveer 15.000 professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van ongeveer 1,5 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services. Door de unieke samenstelling van bedrijven – met ieder zijn eigen specialistische diensten - heeft HeadFirst Group een oplossing voor ieder inhuurvraagstuk. Zorgeloos inhuren, dat is onze belofte. Bekijk alle berichten van HeadFirst Group