"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Kleine minderheid zzp’ers bouw vraagt steun aan

Een enquête van Zelfstandigen Bouw onder haar leden.

Van de zzp’ers in bouw heeft slechts een deel last van de corona-crisis. Bijna de helft heeft nu nog net zo veel werk en inkomen als voor corona het land in zijn greep kreeg. Slechts een op de vijf  heeft ondersteuning gevraagd omdat zijn inkomen tot onder het bijstandsniveau is gedaald. Een op de drie vreest dat te moeten doen.

Vooral het werk voor particulieren is teruggelopen; 45% van de ondervraagden krijgt nu minder werk van particuliere opdrachtgevers. Leden geven aan dat vooral ouderen opdrachten afzeggen of uitstellen uit vrees voor  het virus. Bijna een kwart van de ondervraagden ziet ook opdrachten voor aannemers afnemen.

Van de zzp’ers in de bouw heeft nu 17% helemaal geen inkomsten meer. Onder hen zijn mensen die tot een risicogroep behoren en daarom thuis blijven.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie