"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Ondernemersorganisatie ONL komt met “Toekomstplan voor de Arbeidsmarkt”

Ondernemersorganisatie ONL legt eigen accenten voor arbeidsmarkt van morgen.

Vorig jaar gaf minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de opdracht aan de Commissie Borstlap om een visie over de toekomst van de arbeidsmarkt te ontwikkelen. Deze kaders worden aanstaande donderdag gepresenteerd. ‘Samen met andere organisaties heeft ONL voor Ondernemers de bouwstenen aangeleverd aan de commissie om de arbeidsmarkt toekomstgericht te maken’, zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL. ‘Door de steeds veranderende spelregels weten ondernemers het niet meer. Gelukkig lijkt de tijd van pleisters plakken nu voorbij.’

Met de inbreng van ondernemers uit het hele land heeft ONL vijf kernpijlers ontwikkeld:

  1. Ontlast de werkgever door structurele veranderingen in het arbeidsrecht.
  2. Zet in op ‘nieuwe zekerheden’, zoals scholing en een leven lang ontwikkelen.
  3. Ontwikkel een toekomst- en visiegericht zzp-beleid.
  4. Bied sociale zekerheid voor alle werkenden.
  5. Creëer draagvlak voor de arbeidsmarkt van morgen.

Op basis van deze punten wil ONL samen met de politiek aan de slag om het arbeidsmarktbeleid fundamenteel te veranderen. Biesheuvel: ‘Wij staan klaar om enthousiast en goed onderbouwd in gesprek te gaan om gezamenlijk de arbeidsmarkt van morgen in te richten.’

  • Klik hier voor:

ONL Toekomstplan Arbeidsmarkt

ONL-Toekomstplan Arbeidsmarkt-samenvatting

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie