"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Jellow gaat partnership aan met Goede Doelen Nederland

Brancheorganisatie en freelanceplatform sluiten partnership.

Het snelgroeiende freelance netwerk Jellow slaat de handen ineen met Goede Doelen Nederland. Onlangs is Jellow met deze brancheorganisatie, waar ruim 180 goede doelen zijn aangesloten, een partnership aangegaan.

Samenwerken met freelancers stijgt in populariteit

Heel onverwachts komt deze samenwerking niet tot stand: “Wij merken dat steeds meer goede doelen deze verandering op de arbeidsmarkt volgen. Denk aan het Longfonds, Rode Kruis, Alzheimer Nederland en Leger des Heils. Zij hebben zich in de afgelopen jaren aangemeld bij Jellow vanuit de nieuwsgierigheid naar het netwerk, dat inmiddels bestaat uit ruim 28.000 freelancers en 1.700 organisaties.” aldus Lars Evers, oprichter van Jellow.

Het is volgens Evers vooral een geweldige kans voor goede doelen en freelancers: “Goede vakmensen werken steeds vaker als zzp’er en juist zzp’ers maken veel impact binnen goede doelen. Denk hierbij aan Marketing, Communicatie, Projectmanagers en Fondsenwerving, maar ook HR, Finance en ICT. Ook bij goede doelen wordt meer en meer projectmatig gewerkt en maakt men steeds vaker gebruik van freelancers vanwege hun expertise.”

Longfonds

Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Samen met bijna 40.000 vrijwilligers en 93 medewerkers werken ze aan deze missie. Zo nu en dan kunnen zij wel wat extra hulp gebruiken op het gebied van marketing, communicatie en ICT. “Soms komt het voor dat een medewerker na lang dienstverband ons team verlaat. Wij moeten dan in een aanzienlijk korte tijd een opvolger vinden en dat is soms lastig, waardoor Jellow een uitkomst is.”, aldus het Longfonds.

Een gemeenschappelijke visie

Wat Jellow en de leden van Goede Doelen Nederland met elkaar gemeen hebben? Daarop antwoordde Lars Evers het volgende: “Wij streven er allemaal naar om de wereld een stukje beter en eerlijker te maken. Jellow is maatschappelijke betrokken en gelooft sterk in de kracht van deze nieuwe manier van samenwerken. Organisaties en freelancers bouwen in Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van.”

Jellow is een online freelance netwerk opgebouwd door bedrijven en freelancers, met als doel om sneller en eenvoudiger met elkaar in contact te komen zonder tussenkomst van een intermediair. Bekijk alle berichten van Jellow