"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
samenwerken

Planet Interim en Uniforce gaan samenwerken: ‘klik vanaf de eerste koffie’

Innovatie stimuleren door kennis te delen en door mensen en ideeën bij elkaar te brengen. Dat is wat we willen bij ZiPconomy. Hoe mooi is het dan als twee van onze partners elkaar weten te vinden in een nieuw samenwerkingsverband?

Niels van Berkel (Planet Interim) en Stef Witteveen (Uniforce) lanceren een gezamenlijk aanbod voor zelfstandig professionals. Zipconomy ging daarover met hen in gesprek.

> Een matchingsplatform voor professionals en een aanbieder van een werkvorm voor zelfstandig professionals. Hoe kunnen die elkaar versterken?

Stef: “Wij ondersteunen onze Uniforce Professionals op juridisch, fiscaal en administratief terrein. Voor een deel doen we dat zelf en voor een deel doen we dat met partnerorganisaties die we selecteren op kwaliteit. Denk daarbij aan accountants en notarissen, maar ook aan een verzekeraar. Nu willen we onze professionals ook gaan helpen bij het zichtbaar en vindbaar zijn op de opdrachtenmarkt. Planet Interim is daarin voor onze doelgroep één van de besten en daarom bieden wij alle Uniforce Professionals een premium lidmaatschap van Planet Interim aan.”

Niels: “Planet Interim wil zich onderscheiden door zoveel mogelijk goede professionals en opdrachten samen te brengen op een eenvoudige en voordelige manier. Bij Uniforce zitten alleen professionals die hun vak op een goed niveau uitoefenen. De Uniforce Professionals vormen dus een verrijking voor ons kandidatenbestand en daarin zijn opdrachtgevers en intermediairs altijd geïnteresseerd. Met deze samenwerking geven wij Uniforce tevens de gelegenheid om hun concept op onze site te presenteren.”

> Jullie zijn beide al lang actief op de arbeidsmarkt, hoe kijken jullie naar de toekomst?

Niels: “De arbeidsmarkt verandert razendsnel en zal voorlopig blijven veranderen. Als dienstverleners moeten wij hierop anticiperen door voortdurend mee te bewegen. Ook voor Planet Interim is stilstaan geen optie en wij ontwikkelen voortdurend door. Ik vind het inspirerend als vernieuwers elkaar weten te vinden en elkaar versterken. Die klik had ik met Uniforce vanaf de eerste kop koffie.”

Stef: “Het draait de komende tijd inderdaad om vernieuwing en in deze tijd van digitalisering investeren wij veel in online dienstverlening. Door een rechtstreekse verbinding tussen onze klantenportal en Planet Interim, kan de Uniforce Professional nu binnen enkele kliks geregistreerd worden als premium lid. Die online aanwezigheid en vindbaarheid van je profiel zal voor elke professional alleen maar belangrijker worden.”

> Kunnen jullie een tip van de sluier oplichten over toekomstige ontwikkelingen van jullie bedrijven?

Niels: “Planet Interim is geleidelijk aan het internationaliseren. We doen dat stap voor stap en zullen daar over een tijdje meer over kunnen zeggen. Daarnaast zullen we de toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid voor opdrachtgevers en intermediairs verder verbeteren. Dit doen we met behulp van IT-middelen maar ook door ons aanbod steeds beter en slimmer te segmenteren. Veel meer wil ik daar nu nog niet over zeggen maar er staat meer dan voldoende op stapel.”

Stef: “We zullen onze dienstverlening aan de Uniforce Professionals verder verdiepen. We willen hen van nog meer gemak voorzien zodat ze zich kunnen richten op hun werk en zich minder met alle bijzaken hoeven bezig te houden. Daarnaast willen we naast het huidige Uniforce-concept ook andere werkvormen gaan aanbieden zodat we een grotere groep professionals kunnen helpen. Want in alles wat we doen staat de professional centraal en zorgen we dat alles juridisch en fiscaal 100% in orde is.”

Lees ook:

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie