"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Bovib lanceert keurmerk intermediairs en brokers.

Het Bovib keurmerk moet opdrachtgevers zekerheid geven dat ze met een goede en betrouwbare partij van doen hebben.

Bovib, de branchevereniging voor intermediairs en brokers, heeft tijdens het eigen jaarcongres het Bovib keurmerk gelanceerd. Het keurmerk moet opdrachtgevers zekerheid geven dat ze met een goede en betrouwbare partij van doen hebben.

Intermediairs worden daarom getoetst aan wet- en regelgeving, kwaliteitseisen en risicobeperking op financieel en fiscaal gebied.

Rick Schevers van de Bovib: “We zocht naar een manier om eigen doelstellingen te waarborgen.” De wettelijke NEN en ISO 9001 verplichtingen doen dat volgens Schevers al voor een deel: “Hier hebben we Bovib kenmerken aan toegevoegd: integriteit, financiële betrouwbaarheid, transparantie en kwaliteit.”

Eerste audit

Het Flexhuis was de eerste partij die geaudit werd en het keurmerk in ontvangst mocht nemen. Volgens Frederieke Schmidt Crans, Het Flexhuis is het goed dat het keurmerk er is. “Je neemt het proces van een organisatie over. Dus je moet het vertrouwen hebben van je opdrachtgever. Dat vertrouwen hebben ze omdat ze het ervaren, maar het is ook belangrijk dat je dat onafhankelijk laat toetsen.” Volgens Schmidt Crans wordt er tijdens de audit heel sterk gekeken naar hoe processen en procedures zijn ingericht: “Er wordt dataonderzoek gedaan. Er wordt in de boeken gekeken, of de financiële administratie op orde is. Alles wat je vertelt moet je ook kunnen laten zien.”

Slager keurt eigen vlees?

Om te voorkomen dat de slager zijn eigen vlees keurt wordt de audit niet door de Bovib maar een onafhankelijk certificeringsinstantie uitgevoerd. Op de vraag of alle Bovib leden het keurmerk zullen krijgen antwoordt voorzitter Rob de Laat: “Onze leden zitten vooral aan de bovenkant van de markt. Dus wij verwachten dat ze, desnoods met aanpassingen in het proces of aanpassingen in de contracten, kunnen voldoen aan het keurmerk.” Volgens Schmidt Crans legt het keurmerk een forse norm neer voor de markt, maar is deze zeker haalbaar. “Als je de bedrijfsvoering goed organiseert moet je er zeker aan kunnen voldoen. “

Bovib voorzitter Rob de Laat overhandigt eerste Bovib keurmerk aan Frederieke Schmidt Crans (Flexhuis)

Eén reactie op dit bericht