"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Randstad (Yacht) neemt BMCadvies over

Randstad is van plan het bureau BMC over te nemen voor € 65 miljoen. Zo maakte de uitzend gigant vanochtend bekend. BMC blijft als apart merk bestaan.

Randstad is van plan het bureau BMC over te nemen voor € 65 miljoen. De uitzendgigant maakte deze acquisitie vanochtend bekend. BMC blijft als apart merk bestaan.

In de afgelopen 12 maanden tot september 2016 heeft BMC een omzet gerealiseerd van circa € 102 miljoen. BMC biedt totaalconcept van advies, verander- en interimmanagement, training en coaching, auditing, onderzoek en benchmarking. BMC werkt uitsluitend voor de publieke sector.  BMC’s professionals diensten (80% van de omzet) richten zich met name op plaatsingen, detachering, en freelance-diensten voor hoofdzakelijk hoger opgeleide professionals in de publieke sector. Met deze overname wordt Randstad marktleider voor professionals in de Nederlandse publieke sector.

Ton Hopmans, Managing Director Yacht, zegt in een commentaar: We zijn verheugd om BMC te verwelkomen binnen ons professionals bedrijf. BMC is een bekende speler met een goede staat van dienst in de publieke sector. Door onze krachten op het gebied van detachering en consultancy te bundelen, zijn we in staat om onze beider klanten beter te bedienen en tegelijkertijd onze professionals mooie kansen te bieden. De toevoeging van BMC’s consultancy diensten versterkt ons vermogen om te adviseren op directieniveau. 

Randstad/Yacht willen dat BMC het Center of Excellence voor de publieke sector wordt binnen het gezamenlijke Nederlandse professionals bedrijf. BMC als aparte merknaam en organisatie blijven bestaan. Gezien de sterke merknaam niet onlogisch, maar wel opvallend vanwege de internationale single brand strategie van Randstad, waar Yacht eigenlijk al een uitzondering op is. BMC directeur Albert Jansen zal na de overname toetreden tot de directie van Yacht en van daar uit de leiding over BMC behouden.

De voorgenomen overname is onder voorbehoud van raadpleging van de respectievelijke ondernemingsraden en van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). BMC is, na een net voorkomen faillissement, sinds enkele jaren voor 49% eigendom van ING en ABN.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie