"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

#HRTechEurope totaalbeeld van de conferentie

logo-2Vanaf HR Tech Europe nu de wrap up. Wat zijn de lessen die, het panel, heeft geleerd deze twee dagen. Wat is de toekomst?

    • Van integrated talent management naar layered management. Lagen over de verschillende applicaties heen, met name op het gebied van analytics. Een echt best of breed systeem dus met daaroverheen een andere applicatie die op basis van de data in alle applicaties gedegen inzichten kan verzorgen.

  • De toekomst van leren lijkt los te staan van de rest van de HR organisatie, technisch gezien dan. De leer applicaties lijken als een van de weinige niet bezig te zijn met integratie met de rest van de integratie.
  • Gamification wordt in het hele leertraject heel erg veel genoemd. Momenteel is het een kunstmatige laag en dus zal het falen. Pas als het onderdeel van het DNA van de E-Learning systemen is zal het succesvol zijn.
  • Recruitment lijkt de meeste innovatie te hebben als het om HR innovatie gaat. Veel andere delen van HR technologie zal naar recruitmenttechnologie kijken, omdat die veel eerder waren bij het adopteren van ‘innovaties’ zoals analytics en social.
  • Recruitmentprocessen zijn flink verandert en de technologie speelt daar nu op in. De HR processen zijn nog maar heel beperkt verandert en ook op dat gebied zou men wel eens naar recruitment kunnen kijken.
  • Het gaat niet om de technologie, maar om het oplossen van business problemen. Technologie die geen businessprobleem oplost is dat: een technologie.
  • De silo’s binnen HR zijn er nog steeds, niet alleen technologisch, maar ook in denkwijzen. Recruitment denkt anders HRD die weer anders denken dan beloning.
Bas van de Haterd is auteur, (internationaal) spreker en adviseur over de invloed van technologie op werk. Hij kijkt zowel naar het werk dat mensen nog gaan doen, de manier waarop we dit werk organiseren als de manier waarop we mensen voor dit werk aantrekken en motiveren. Hij schreef hierover o.a. boeken als '10 banen die verdwijn & 10 banen die verschijnen', de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto en (R)evolutie van Werk. Allen als e-boek te downloaden op basis van waardebepaling achteraf via vandehaterd.nl/e-boeken. Ook organiseert hij jaarlijks Digitaal-Werven en TA-Live over innovatie in recruitment. Bekijk alle berichten van Bas van de Haterd

Eén reactie op dit bericht