"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Yacht opnieuw door MT uitgeroepen tot beste interim management bureau. Overzicht afgelopen vijf jaar.

ManagementTeam heeft zijn jaarlijkse MT100 gepubliceerd. De ranglijstjes met de 10 beste bureau in verschillende categorieën. Onder de bemiddelingsbureaus van interim-managers werd Yacht voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘beste interim management bureau’. Drie keer op rij op de eerste plek is een unieke prestatie, zoals het onderstaande overzicht van de laatste vijf jaar laat zien. Opvallend is dat in de top vier sowieso geen veranderingen zijn ten opzicht van vorig jaar. Gevestigde namen, en relatief grote bureaus, bij wie interim-management bij de meest van deze vier niet de core-business is.

 

 

Nu wordt er – zeker door de bureaus die niet op 1 staan – nog wel eens gemopperd op deze verkiezing. Onbekend lijkt onbemind te maken. De onderzoeksmethodiek lijkt de grotere en veel gebruikte bureaus een voordeel te geven te opzicht van de kleinere bureaus. In een markt waar het juist die kleinere nichespelers zijn die het relatief goed doen, geeft dat wel een wat vertekend beeld van de markt.

Yacht en de single brand strategy van Randstad

Het is in ieder geval een opsteker voor Yacht, dat het financieel gezien al langere tijd zwaar heeft (al zijn ze daar natuurlijk niet de enige in). In de VS zijn onlangs alle Randstad dochters die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen van interim professionals gerebrand. Ze gaan daar nu verder onder de naam Randstad US Professionals. Randstad zet zo haar ‘single brand strategie’ door, ook na de overname van Vedior en alle haar voormalige ‘Select’ dochters. En dat zowel bij de uitzendbedrijven als bij de dochters die gespecialiseerd zijn in (interim) professionals. Wellicht dat deze uitverkiezing nog een argument kan zijn voor Yacht om de ‘blauwe verf’ buiten de deur te houden.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

4 reacties op dit bericht