"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Detacheerder Welten in handen van investeerder One Two Capital

Oprichter Cees Welten verkoopt zijn belang aan nieuw investeringsfonds

One Two Capital heeft een meerderheidsbelang in detacheerder Welten verworven. One Two Capital is het investeringsvehikel van Casper Bannet, oprichter van uitzendbureau Aethon.

Welten is marktleider in financiële detachering en opleidingen en behaalde volgens de Flexmarkt Omzetranglijst een in 2019 een omzet van 36,6 miljoen. Welten levert gespecialiseerde detacheringsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Tot het Welten-concern behoren ook financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Hubper, ontwikkelaar van digitale leerapplicaties. Het bedrijf detacheert en ontwikkelt al bijna 30 jaar zowel startende als ervaren professionals.

Sinds 2017 wordt Welten geleid door Chris Baelemans (midden op de foto). Met de komst van One Two Capital stapt oprichter Cees Welten als aandeelhouder uit het bedrijf. Baelemans blijft CEO en aandeelhouder. Over de komst van de investeerder zegt hij: ‘In de afgelopen tijd zijn wij op zoek gegaan naar een partner waarmee wij onze groeiambitie kunnen versnellen. Deze ambitie richt zich op het verder ontwikkelen van een platform omgeving voor adaptieve professionals en uitbreiding van onze dienstverlening. One Two Capital spreekt als geen ander de taal van de ondernemer en schakelt razendsnel. Hun aanpak als ondernemende private equity investeerder is uniek en biedt ons alle ruimte om verder te groeien, zowel autonoom als via gerichte overnames.’

One Two Capital

Het meerderheidsbelang in Welten wordt door One Two Capital onder meer gefinancierd door inbreng van ondernemers Jasper de Rooij (Simpel) en Eelko van Kooten (Spinnin’ Records).

One Two Capital is vorig jaar opgericht door Casper Bannet (rechts op foto) en investeerder Arthur Wolff (links). Bannet is oud CEO en oprichter van uitzender en detacheerder Aethon. Het duo wil ‘door actieve support te bieden en te putten uit eigen ondernemerservaring’ ondernemers en ondernemende managementteams in staat om versnelde groei te realiseren. Kortom: dit belang in Welten moet de eerste in een reeks gaan worden.

  • Zie deze pagina voor meer #marktupdates plus een overzicht van bedrijven actief in de wereld van (flex)werk 
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie