"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Inhuurplatform Flextender neemt softwarespecialist Poolz over

Onafhankelijk inhuurplatform voor de publieke sector Flextender heeft Poolz overgenomen. Poolz is een Nederlandse producent van talentmanagement-software, actief in de semi-overheidsmarkt.

Met deze strategische overname wil Flextender zijn positie in de MSP-markt verstevigen en de dienstverlening verder uitbreiden.

Eerlijke inhuur

Flextender bestaat ruim tien jaar en de missie van het bedrijf is eerlijke inhuur makkelijk maken. Rick Groot, algemeen directeur: “Wij maken ons hard voor een open en transparante inhuurmarkt, met gelijke kansen voor iedereen. We zijn steeds beter gaan inspelen op de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers en leveranciers.”

  • Haike Spek en Jaap Jan Westland vertellen in een interview met ZiPconomy meer over deze overname, belangenverstrengelingen bij aanbestedingen en hun visie op eerlijke inhuur. Dit uitgebreide artikel verschijnt aanstaande maandag.

“De overname van Poolz sluit hier dan ook perfect bij aan: we kunnen zowel de opdrachtgevers van Poolz als die van Flextender voortaan een totaalpakket aan dienstverlening bieden. Flextender blijft groeien. Ons team is ontzettend toegewijd om onze missie te laten slagen. We kijken uit naar wat de toekomst voor ons in petto heeft.”

Uitbreiding dienstverlening

Poolz, eveneens opgericht in 2011, is gespecialiseerd in software voor de modules inhuur, vaste vacatures, stages en interne mobiliteit voor de publieke sector.

Haike Spek, mede-oprichter van Poolz: “De overname door Flextender biedt onze klanten een breed scala aan nieuwe diensten, zoals contractmanagement en e-facturatie. Zo kunnen inhuurprocessen verder worden geprofessionaliseerd en zorgen we voor extra ontzorging. Onze klanten kunnen nu namelijk niet alleen bij ons aankloppen, maar bij een team van ruim 25 specialisten met een brede kennis van de inhuurmarkt. Een echte win-win situatie dus.”

Gedeelde visie

Tijdens de eerste gesprekken tussen Flextender en Poolz bleek als snel dat de partijen elkaar niet alleen inhoudelijk versterken. Ook qua DNA en werkwijze is er een goede match tussen de bedrijven. Beiden hebben een transparant en eerlijk proces hoog in het vaandel staan.

Spek noemt dit dan ook als de voornaamste reden om zich aan te sluiten bij Flextender. “Flextender is met haar onafhankelijke positie een autoriteit in de inhuurmarkt. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat we worden overgenomen door zo’n sterke partij, die ondanks haar groei nooit haar visie op inhuur uit het oog is verloren. Door onze software te koppelen aan het professionele inhuurproces van Flextender, ben ik ervan overtuigd dat we samen eerlijke inhuur nog makkelijker zullen maken.”

De Flextender Group, zoals de onafhankelijke holding statutair opereert, zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Beide oprichters van Poolz zullen betrokken blijven binnen de Flextender Group voor een succesvolle migratie.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie