"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Eindejaarsactie 2020: ZiPconomy steunt Stichting Leergeld

Bij een bijzonder jaar hoort een bijzondere actie. ZiPconomy zet zich in de laatste week van 2020 in voor de Stichting Leergeld. Onze homepage gaat tussen Kerst en nieuwjaar ‘op goud’ en wordt die dagen vervangen door een Leergeld-pagina. “Het bieden van kansen aan iedereen: Dat vind ik om meerdere redenen een heel passend doel om juist nu vanuit ZiPconomy te ondersteunen”, zo licht Hugo-Jan Ruts de actie toe.

De periode rondom kerst en de jaarwisseling is sowieso vaak al een tijd om terug- en vooruit te kijken en om te reflecteren. Het coronajaar 2020 maakt die reflectie om meerdere redenen ‘anders dan anders’. Voor ZiPconomy-oprichter en hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts speelt er in deze periode nog iets: Dit jaar bestond ZiPconomy precies 10 jaar.

“Mijn drijfveer om ZiPconomy te starten was mijn fascinatie voor de wereld van werk”, vertelt Hugo-Jan: “Die fascinatie komt voor een groot deel voort uit mijn geloof dat je als ‘werkende’ zoveel mogelijk de ruimte moet krijgen om te werken op de manier die het beste bij jou past en waar jouw talenten het best tot uiting komen.

Talent tot bloei laten komen

Uiteindelijk gaat het dus om onderwerpen als talentontwikkeling en het creëren van een omgeving waar talent tot bloei kan komen. Vanuit die gedachte kwam ik in mijn zoektocht naar een passende eindejaarsactie uit bij de Stichting Leergeld. Ik werd hiertoe geïnspireerd door de verhalen over Stichting Leergeld van onze partner Brainnet. Kerndoel van deze stichting is om alle kinderen gelijke kansen te geven.”

Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland, reageert verheugd op het initiatief van ZiPconomy. Aandacht voor kinderen uit kansarme gezinnen is ontzettend belangrijk, vertelt zij: “In Nederland groeit één op de 12 kinderen op in gezinnen die leven in armoede. Deze gezinnen beschikken over minimale financiële middelen, nauwelijks of net voldoende om de vaste lasten te voldoen. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zo kunnen zij niet op een sport- of muziekclub, kunnen zij niet meegaan op schoolreis of hebben zij geen fiets of computer. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Wat doet dat met een kind? Wat doet dat met zijn zelfbeeld? Wat betekent dat voor zijn kansen en zijn ontwikkeling? Leergeld wil sociale uitsluiting voorkomen van deze kinderen en gezinnen en hen laten meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn. Dat is belangrijk, omdat kinderen daarmee kennis, vaardigheden en eigenwaarde ontwikkelen.”

Eén op de 12 kinderen kan om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn

Er zijn 109 lokale Leergeld stichtingen actief, vertelt Van den Biggelaar “In 2019 hebben wij bijna 130.000 kinderen ondersteund voor een bedrag van 30 miljoen euro.” Juist nu is extra steun enorm welkom, besluit de Leergeld-directeur: “Wij verwachten dat onze doelgroep op termijn zal groeien, vanwege de economische gevolgen van de corona-maatregelen.  Ik wil ZiPconomy daarom hartelijk danken. Deze bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!”

Passend doel

Hugo-Jan Ruts: “Het bieden van kansen aan iedereen: Dat vind ik om meerdere redenen een heel passend doel om juist nu vanuit ZiPconomy te ondersteunen. Daarbij speelt zeker ook mee dat mijn jongste zoon in 2021 zijn middelbare school succesvol zal hebben afgerond. En die kans gun je iedereen!”


Doe mee aan onze actie!

 Van 25 december tot 1 januari vervangen we ZiPconomy door een Gouden Leergeld-pagina

De periode tussen Kerst en Nieuwjaar staat ZiPconomy in het teken van Leergeld. Onze homepage wordt die dagen vervangen door een speciale Gouden Leergeld-pagina, waarbij goud het symbool is voor de gouden toekomst die we alle kinderen toewensen. Uiteraard bevat de pagina ook een donatie-mogelijkheid! Zelf doneren wij vanuit ZiPconomy dit jaar het geld dat we normaliter uitgeven aan een presentje voor onze gewaardeerde relaties aan Leergeld.

Veel meer informatie over Leergeld vind je op www.leergeld.nl. Wie weet zie je wel kansen om vanuit je bedrijf met een lokale afdeling te gaan samenwerken of je expertise als zp’er eens aan te bieden. Maar dat is uiteraard helemaal ‘jouw ding’!

Het zou geweldig zijn als je onze ZiPconomy actie nog meer kracht zou kunnen geven door ook een donatie te doen. Dat kan via  https://www.leergeld.nl/steun/doneer/.


 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht