"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Adviesbureau Eiffel lijft Palladio groep in

Na fusie ontstaat bureau met 700 medewerkers.

EIFFEL heeft Palladio overgenomen, marktleider in de integrale beheersing van projecten van onder andere Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, waterschappen en ProRail. Palladio is onder meer betrokken bij het grootste wegenprogramma van Rijkswaterstaat SAA (Schiphol-Amsterdam-Almere), de A24 Blankenburgverbinding bij Rotterdam en het Hoogwaterbeschermingsprogramma dat in heel Nederland dijken, sluizen en gemalen versterkt.

Gert-Jan Meppelink, CEO van EIFFEL: “Ik vind het prachtig dat we met Palladio verder bouwen aan de inrichting van Nederland. Samen kunnen we door te verbreden en verdiepen nog meer betekenen voor onze klanten.” Bij Eiffel werken momenteel 600 professionals in Legal, Finance en Technology, bij Palladio 100.

Groeikansen

“Hoewel 2020 natuurlijk een bijzonder jaar is, draaien wij op volle toeren en gaan wij door op de ingeslagen weg van groei”, aldus Meppelink. “We zijn gewend om samen met onze klanten te ondernemen en zo snel in te spelen op hun kansen en bedreigingen. Dat is in deze tijd mogelijk nog waardevoller.” Thomas Meijer, Algemeen Directeur van Palladio: “Daarnaast zien we kansen doordat de overheid de komende jaren miljarden extra investeert in het onderhouden en vervangen van wegen, spoorwegen, vaarwegen en dijken. Voor een betere bereikbaarheid, leefbaarheid én om een impuls te geven aan de economie. Met de expertise die EIFFEL en Palladio samenvoegen, zullen wij hier een belangrijke rol in spelen.”

Albert Kraak, oprichter van Palladio: “EIFFEL is niet alleen marktleider in juridische dienstverlening, maar ook een grote speler op het gebied van Finance. Dat sluit naadloos aan op de expertise van Palladio. Finance en Legal zijn immers belangrijke onderdelen van de integrale beheersing van grote projecten. Onze ruim 100 professionals worden nu onderdeel van de EIFFEL-community, waarin straks meer dan 700 professionals met elkaar kennis uitwisselen en samenwerken.” Door het samengaan ontstaat een prachtig bedrijf met meer dan 300 opdrachtgevers, onder andere in de overheid, zorg, energie, industrie en het bankwezen.

Resultaatverantwoordelijk

Meppelink: “Resultaatgericht werken wordt steeds belangrijker in consultancy. Dit betekent dat we capaciteit leveren in de vorm van interim-consultants, maar ook hele opdrachten aannemen. Een mooi voorbeeld is ons concept ‘Legal Office’. Daarmee nemen we de juridische werkzaamheden van een bedrijf of overheidsinstelling over. Voor veel organisaties zijn juridische zaken niet hun kerncompetentie, maar is het essentieel dat dit goed geregeld is. Albert en Mariëlle Kraak – de oprichters van Palladio – zijn inspirerende ondernemers die deze filosofie ook sterk hebben ontwikkeld in hun bedrijf. Zij nemen voor overheden het beheer van grote infrastructurele projecten geheel uit handen.” Thomas Meijer: “Ik heb EIFFEL leren kennen als een krachtig merk en een community met veel talenten. Zij kunnen hun werkervaring verbreden bij grote, complexe overheidsprojecten van Palladio.”   


In de ZiParena, een initiatief van ZiPconomy in samenwerking met IRIS CF, hebben we een overzicht van de voornaamste HR dienstverleners actief in de wereld van ‘werk & talent’.

Zie deze selectie uit  dat overzicht, met de verzameling van de grotere adviesbureaus, detacheerders en interim-management bureaus.  

 


De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie