"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Webinar over de balans tussen werk en privé: neem net als een topsporter het herstelmoment

Donderdag 29 oktober is de volgende Bites & Brainnet. Een event dat een aantal keer per jaar georganiseerd wordt voor zelfstandig ondernemers, met interessante sprekers en de mogelijkheid om te netwerken. Wegens de coronamaatregelen is de komende editie een online webinar, met deze keer als onderwerp de balans tussen werk en privé.

Judith van Amersfoort, arbeid- en organisatiedeskundige, voorziet de deelnemers in het 45 minuten durende webinar van handige tips en manieren om de balans te behouden of te herstellen. Ze is van huis uit verpleegkundige en heeft als drijfveer om gezonde mensen gezond te houden. Op dit moment is ze zelfstandig adviseur en eigenaar van Werk & Inzet, en doet opdrachten op het brede vlak van arbeidsomstandigheden.

Ze geeft advies op het gebied van verzuim, (duurzame) inzetbaarheid en behandelt technische onderdelen als risico-inventarisatie of onderzoek onder de medewerkers. Als (soms over-)bevlogen zzp’er weet ze als geen ander dat het belangrijk is om op de balans te letten. ‘De balans tussen werk en privé is belangrijk voor de eigen duurzame inzetbaarheid en prestatie. Er zijn genoeg mensen die ’s ochtends achter hun bureau gaan zitten en pas om half 5 weer op de klok kijken en beseffen dat ze niks hebben gegeten en nauwelijks twee stappen hebben gezet.’

Creëer herstelmomenten

In het webinar van donderdag geeft Judith praktische tips uit eigen ervaring en kennis. Daarnaast gaat ze dieper in op het nemen van rustmomenten in je werk. ‘Topsporters nemen, om optimaal te kunnen presteren, op de juiste momenten hun rust. De herstelmomenten. Hetzelfde is belangrijk voor bevlogen zzp’ers. Wij moeten ook rust inplannen om optimaal te kunnen presteren en te genieten van de dingen die we leuk vinden naast het werk.’

Praktische tips

2020 is geen normaal jaar. Waar de ene ondernemer zonder werk zit, heeft de ander te weinig uren in een dag. Nu de zomer voorbij is, het weer omslaat en de dagen korter worden lijkt het moeilijker om de moed erin te houden tijdens de tweede coronagolf en de balans te behouden.

Brainnet heeft eerder aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp. In de podcasts van BNR Werkverkenners zijn onderwerpen als meditatie en timemanagement uitgebreid aan bod gekomen. Meditatie helpt bijvoorbeeld om stress en spanning beter te reguleren. Het leert je om even stil te staan bij de dingen die op een dag gebeuren. Daarnaast kan een timemanagementcoach helpen om de balans weer te vinden door doelstellingen te stellen en overzicht te creëren. De getting-things-done-methode is een populaire manier.

Gratis inschrijven

Wil je naast bovenstaande artikelen meer tips voor een betere werk-privé balans? Schrijf je dan gratis in voor de Bites & Brainnet op 29 oktober om 16.00. Inschrijven kan hier

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Brainnet adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Brainnet