"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Freelance platform Jellow krijgt extra kapitaalinjectie van Mediahuis

Het Belgische mediaconcern Mediahuis doet een extra investering in Jellow. De eigenaar van onder andere het NRC en De Telegraaf wil zo een verdere en versnelde groei van het freelance platform mogelijk gaan maken.

Scale-up Jellow, actief in Nederland en België, weet zijn positie verder te verstevigen met een nieuwe kapitaalinjectie door Mediahuis. Jellow heeft een snel groeiend freelance netwerk in Nederland en België en richt zich op het snel vinden van de juiste freelancers in de zakelijke dienstverlening, waaronder developers, marketeers en hr specialisten.

“De afgelopen jaren hebben we de potentie en de groei van Jellow kunnen ervaren en zien we dat de flexibilisering in de arbeidsmarkt verder toeneemt. We  zijn er absoluut van overtuigd dat Jellow een nr. 1 positie kan bekleden in zowel Nederland als België. Met veel vertrouwen in het product en het team willen we dan ook steviger inzetten op deze strategische diversificatie pijler binnen het Mediahuis portfolio”, aldus Paul Verwilt, CEO Digital Marketplaces Mediahuis. Kleinere aandeelhouders zijn bij deze transactie uitgekocht. Jellow is het snelst groeiende freelance netwerk van Nederland en België en richt zich op het snel vinden van de juiste freelancers in de zakelijke dienstverlening, waaronder developers, marketeers en hr specialisten.

Jellow speelt in op de groeiende markt voor freelancers. Veel bedrijven zijn in hun zoektocht naar de juiste freelancer nog steeds aangewezen op de intermediair. Deze afhankelijkheid, maar ook de intransparantie van veel intermediairs zorgt daarbij vaak voor frustratie, vindt Jellow. Het platform wil de rol van intermediairs overbodig maken. “Wij zijn ervan overtuigd dat opdrachtgevers met het juiste freelance netwerk en tooling prima zelf de beste freelancer kunnen vinden. Alleen beschikt niet elke organisatie over deze middelen. De goede samenwerking met Mediahuis en de extra investering helpen ons om de markt versneld te overtuigen dat het ook anders kan”, aldus Noel Wilson, co-founder Jellow.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie