"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nétive Openingsfestival: Bekroning van snelle groei in dynamische markt

Nétive groeit snel en is daarom opnieuw verhuisd. Reden genoeg voor een Openingsfestival op 26 september, waar bezoekers een kijkje in het nieuwe bedrijf kunnen combineren met inhoudelijke sessies over de nieuwste VMS-ontwikkelingen.

Op het moment dat het Chris Neddermeijer, Patrick Tiessen en Leon Vet  – samen Nétive – het bedrijf in 2003 oprichtten, hadden zij welgeteld twee opdrachtgevers. Dat zijn er nu ruim 200. Sinds deze zomer werken er bij de onafhankelijke Nederlandse VMS-aanbieder een kleine vijftig collega’s vanuit het gloednieuwe kantoor in Rijswijk.

Slim inspelen op schaarste

De inhuurmarkt is in de loop der jaren steeds verder geprofessionaliseerd en Nétive is in haar dienstverlening meegegroeid in die ontwikkeling. Tiessen heeft de markt en daarmee de Vendor Management systemen in de afgelopen jaren zien veranderen. “In de begintijd waren de systemen vooral gericht op kostenbesparing. Dat was toen voor organisaties het belangrijkste thema bij inhuur. De afgelopen jaren is compliance daarbij gekomen, denk aan de AVG en wetgeving rondom flex die steeds ingewikkelder worden. Nu is de uitdaging om goede medewerkers te vinden heel actueel. “Ook daar spelen wij met ons VMS-dienstverlening op in. Zo kun je gebruik maken van kunstmatige intelligentie om het systeem te laten adviseren hoe je kandidaten het beste kunt bereiken. Heb je een IT’er nodig, dan geeft de computer op basis van bestaande data de beste opties voor dat profiel in een bepaalde regio.”

Nétive doet dat bijvoorbeeld door zogenoemde prescriptive (voorschrijvende) analytics in te bouwen in een VMS. Deze slimme toepassingen helpen organisaties in de strijd om het schaarse talent binnen te halen.

Lees ook: prescriptive analytics maakt VMS nog slimmer.

Tiessen staat zelf ook versteld van de stand van de techniek die zulke geavanceerde VMS-systemen mogelijk maakt. “Ik had 16 jaar geleden nooit gedacht dat wij nu dit kunnen aanbieden en blijkbaar is ook nog niet iedereen in de markt op de hoogte van de mogelijkheden. Wij houden regelmatig sessies in het land en bij veel mensen zie je dan de ogen opengaan. Die zijn vaak verbaasd dat dit allemaal mogelijk is.”

Over de reden van de verhuizing zegt Patrick Tiessen: “Wij zijn toe aan een nieuwe stap. Onze klanten en medewerkers zijn het belangrijkst voor ons. Het behouden van onze mensen voor de organisatie heeft prioriteit. Wij willen hen een nieuwe, inspirerende, en prettige werkomgeving bieden en dat doen we hier in dit prachtige pand aan de Patrijsweg in Rijswijk.”

Het is overigens niet voor het eerst dat het bedrijf uit zijn jasje is gegroeid. “We zijn inmiddels al zeven keer verhuisd”, vertelt Tiessen. Die stapsgewijze groei past bij de onafhankelijke Nederlandse VMS-aanbieder, die altijd weloverwogen investeringen heeft gedaan. “Het bijzondere is dat wij de groei altijd met eigen middelen hebben gefinancierd. Dat geeft ons als ondernemers veel vrijheid”, zegt Tiessen. Daardoor kan Nétive snel inspelen op veranderingen in de markt. “Wij hebben ook dit jaar een kantoor in Londen geopend, omdat wij verwachten dat door de onzekerheid die de Brexit veroorzaakt de inhuurmarkt daar flink zal groeien.”

Openingsfestival

Reden voor Nétive om (potentiële) klanten en relaties uit te nodigen om op 26 september a.s. naar het Openingsfestival te komen. Het nieuwe pand wordt dan feestelijk geopend en er zijn de hele dag door interessante sessies over de nieuwste VMS-ontwikkelingen en is er ruimte voor plezier en verbinding. Het bijzondere is dat deze sessies worden gegeven door de eigen medewerkers van Nétive, die natuurlijk alle ins and outs kennen. Daarnaast is er uiteraard volop gelegenheid voor gezellig netwerken. Nétive heet iedereen van harte welkom.

Bekijk het programma van het Openingsfestival en meld u aan.

E-HRM Specialisten met ruim 20 jaar ervaring in de Nederlandse markt. Nétive is de enige volledige onafhankelijke VMS aanbieder in Nederland. Bekijk alle berichten van Nétive