"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Vifort, nieuwe beroepsorganisatie voor zelfstandige communicatieprofessionals

Onlangs is Vifort opgericht, de nieuwe beroepsvereniging voor zelfstandige communicatieprofessionals. Doel: actief de belangen van de vele zzp’ers in de communicatiebranche te behartigen.

Vifort werkt onafhankelijk met als doel actief de belangen van zzp’ers, die werkzaam zijn in de communicatiebranche, te behartigen. De vereniging wordt hierbij ondersteund met kennis en ervaring van Stichting ZZP Nederland en het kwalificatieraamwerk NLQF van de Stichting CommTop.

Stichting ZZP Nederland en Stichting CommTop hebben eerder een toenemende belangstelling geconstateerd voor deze groep zelfstandigen. Er werken volgens Vifort meer dan 100.000 zzp’ers in deze branche. Van fotograaf tot tekstschrijver of van regisseur tot designer, allen worden geconfronteerd met snelle veranderingen bij opdrachtgevers. Voor alle partijen is de grote vraag: vakmanschap gekoppeld aan beloning. Opdrachtgevers zien in deze pool van potentiële medewerkers ook veel nieuwe creatieve rollen voorbijkomen. Juist door het grote aanbod van ‘creatieven’ kan het moeilijk zijn een verantwoorde keuze te maken.

Ook matching

Opvallend is dat de belangenorganisatie ook werkt aan een vraag-en aanbodpool. Vifort wil met een eigentijdse matchingtechnologie via big data een kwalitatieve oplossing biedt. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van de technologie van het platform 8vance.com.

Tegelijkertijd biedt Vifort de zzp’er ondersteuning in de vele facetten van het ondernemerschap. Ook is het de bedoeling mogelijkheden te creëren om de loopbaan verder te ontwikkelen op basis van eerder verworven competenties. (CommTop NLQF certificering/EVC-traject)

Met de belangrijkste doelstelling voor ogen – belangenbehartiging – heeft het bestuur van de nieuwe vereniging zich als eerste ten doel gesteld een advies te formuleren over een oplossing wat betreft de chaos in de tarieven. Het idee is om alle communicatieprofessionals in te delen naar 4 NLQF-niveaus van de branchestandaard. Ze wordt hierbij ondersteund door haar partners Stichting ZZP Nederland en Stichting CommTop.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie