"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Live vanaf HR Horizon: ‘Optimise the Workforce, wat betekent dat voor u?’

Tijdens HR Horizon, het evenement van Brainnet voor HR- en inhuurprofessionals, ging ZiPconomy-reporter Claartje Vogel op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wat betekent het optimaliseren van de workforce eigenlijk in de praktijk?’ Bekijk hier het filmverslag van haar zoektocht.

In een groot aantal sessies gingen deskundigen tijdens HR Horizon met de bezoekers in discussie over thema’s als inclusiviteit, de relatie tussen vast en flex, de invloed van technologie op recruitment en de candidate experience voor zelfstandigen. Het leidde tot veel interactie tussen themadeskundigen en professionals uit het veld.

Rode draad onder alle discussies was ‘Hoe ziet de toekomst van vast en flex eruit en hoe kunnen we onze totale workforce zo goed mogelijk inzetten? Claartje Vogel was de hele dag op de beursvloer en stelde de aanwezigen de vraag ‘Optimise the Workforce, wat betekent dat eigenlijk?’ Een kleine selectie uit de antwoorden: ‘Bundel de krachten, doe het met elkaar en zorg ervoor dat iedereen ge-enthousiasmeerd en gemotiveerd aan het werk blijft’, ‘Denk in mogelijkheden’, ‘Kijk vanuit een totaalblik naar de vraag: welke mensen heb ik waar wanneer nodig?’, ‘Breng het terug naar het individu, en stel hem of haar in staat zich optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt van morgen.’

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie