"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

‘Double sourcing is het beste van twee werelden’

Intermediair HeadFirst en MSP-dienstverlener Staffing Management Services, beide onderdeel van HeadFirst Group, verzorgen sinds kort samen de externe inhuur van openbaar vervoerder GVB. Ze noemen hun methode ‘double sourcing’. “Dankzij onze samenwerking heeft GVB toegang tot de hele flexibele arbeidsmarkt.”

‘Double sourcing’ is een nieuwe oplossing voor de schaarste op de arbeidsmarkt, vertelt Wouter Waaijenberg van Staffing Management Services (Staffing MS). Sinds kort verzorgt het bedrijf samen met HeadFirst de externe inhuur voor openbaar vervoerder GVB.

Intermediair HeadFirst werkt al sinds 2013 voor GVB. Het bedrijf uit Hoofddorp heeft een netwerk van ruim 25.000 professionals. Als GVB iemand nodig heeft, vindt HeadFirst die persoon in zijn netwerk. De intermediair verzorgt ook de contractering, urenregistratie en facturatie voor de professionals. 

Open markt

De vervoerder schakelt Staffing MS (ook onderdeel van HeadFirst Group) in om ook met een open netwerk te zoeken.

“Wij hebben een open-marktoplossing”, zegt algemeen directeur Waaijenberg. “Dat betekent dat iedere zelfstandig professional en leverancier zich kan aanmelden voor opdrachten. Je hoeft niet eerst bij ons aangemeld te zijn. Zo maken we de pool zo groot mogelijk. Het is het beste van twee werelden.”

Op die manier kan een veel breder publiek meedoen, vertelt hij. Staffing MS  verzorgt MSP-dienstverlening voor de GVB. Via de Inhuurdesk GVB kan elke zzp’er of zzp-leverancier reageren op tijdelijke opdrachten. “Het bedrijf kan zo veel meer potentiële kandidaten bereiken. Hoe meer keuze je hebt, hoe beter je kandidaten met elkaar kunt vergelijken op prijs en kwaliteit”, zegt hij. “Staffing MS en HeadFirst vullen elkaar dus goed aan.”

Niet-chauffeurs

Op dit moment hebben veel bedrijven moeite om personeel te werven. “Tijdelijk personeel inhuren is een oplossing om de continuïteit te waarborgen, daarom neemt de vraag naar zzp’ers toe”, vertelt Waaijenberg. “Het werk gaat namelijk gewoon door als iemand wegvalt. En het kan best even duren voordat je de juiste persoon voor een vast dienstverband hebt gevonden.”

Staffing MS en HeadFirst zoeken extern personeel voor alle ‘niet-chauffeursgerelateerde’ functies, vertelt Waaijenberg. Het gaat dus niet om de bus- en trambestuurders, maar wel om de IT’ers en consultants. GVB huurt zo’n 15 procent van zijn 4.000 medewerkers in.

“Zij kunnen nu zelf kiezen of ze via intermediair HeadFirst werken of rechtstreeks voor GVB”, zegt Waaijenberg.

Efficiënter

Als MSP-dienstverlener doet Staffing MS meer dan kandidaten zoeken. Waaijenberg: “We gaan echt samen met de GVB aan de slag. We verzorgen voor GVB ook het interne inhuurproces en zoeken samen manieren om de inhuur efficiënter te maken.

Recruiter Eric Meijer van GVB is blij met de samenwerking met de dienstverlening van Staffing MS en HeadFirst. “GVB heeft de ambitie om de beste werkgever van Amsterdam te zijn”, zegt hij in een artikel op HeadFirst.nl. “Niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor onze ingehuurde mensen. Een goed georganiseerd inhuurproces en een nette afhandeling van contractuele en financiële zaken zijn een must.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie