"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Demo_Day: slimme tools voor recruitment van interimmers

Op donderdag 6 juni a.s. vindt Recruitment+Talent Tech Demo_Day plaats in Utrecht. Recruiters kunnen hier de allernieuwste software in hun vakgebied zien en uitproberen. Slimme tools voor Total Talent Acquistion, onboarding en referral recruitment die ook in de interim-wereld hun intrede doen.

Op donderdag 6 juni a.s. vindt Demo_Day  plaats in Utrecht. Aanbieders van recruitmentsoftware demonstreren hun nieuwste technologische snufjes en spelen daarmee in op de trends. Zo groeien ook in recruitment flex en vast steeds meer naar elkaar toe. En dat is maar goed ook, want ‘de interim-wereld is nog veel te veel cv-gestuurd.’

De Recruitment+Talent Tech Demo_Day heet het event officieel. Het is dé plek om kennis te maken met de nieuwste recruitmentsoftware. Deze derde editie is juist ook interessant voor organisaties die zich bezig houden met externe inhuur, zegt Mark van Assema, oprichter van HRTech Review en mede-organisator van de Demo_Day. “Er zijn veel nieuwe technologieën die bij recruitment voor vast personeel al langer gebruikt worden, maar in de interim-wereld nog niet.”

Specifieke tools

Recruitmentsoftware is er niet alleen om administratieve processen te automatiseren. Slimme technologie wordt steeds meer ingezet om de juiste kandidaten te vinden en te binden. Van Assema ziet dan ook dat de tooling in recruitment steeds geavanceerder wordt. “Recruitment in de interimwereld is nog te veel cv-gestuurd. Een recruiter anno 2019 moet niet alleen maar cv’s doorspitten en daarop screenen, maar gebruik maken van specifieke tooling zoals gamification of assessmenttools om een persoonlijk profiel te maken waaruit blijkt wat een kandidaat kan en wie hij/zij is.” Ook referral recruitment-oplossingen zijn niet meer weg te denken. Daarom demonstreert Poolmanager tijdens de Demo_Day bijvoorbeeld hun nieuwe tool MyAmbassador, waarmee via gamification nieuwe collega’s worden gevonden.

Een tweede ontwikkeling is dat, zeker in tijd van een krappe arbeidsmarkt, onboarding ook voor flexkrachten en interimmers aan belang wint. “Om flexkrachten een goede start te geven en voor langere tijd aan je te binden, moet je ook informatie over de organisatie, processen en procedures goed op orde hebben.” Dat kan vaak met dezelfde onboarding tools die voor vaste medewerkers wordt gebruikt. Er zijn meerder partijen met onboarding oplossingen aanwezig, zoals  Appical, start-up spot winnaar Pace Onboarding Pace Onboarding en Talmundo Talmundo.

Een derde trend is dat er steeds meer tooling komt die Total Talent Acquisition (TTA) ondersteunt. Van Assema: “Je ziet dat vanuit de klantbehoefte, leveranciers hun pakketten meer en meer integreren. Recruitmentsystemen voor vast personeel (ATS) en interim (VMS-leveranciers als  Nétive en  Connecting-Expertise groeien steeds meer naar elkaar toe.” Voorbeeld daarvan tijdens de Demo_Day is de recruitment suite van Carerix , een geïntegreerde oplossing voor de werving en selectie van vast en flex personeel.

Er zijn veel nieuwe technologieën die bij recruitment voor vast personeel al langer gebruikt worden, maar in de interim-wereld nog niet

Recruitmentsoftware toegankelijker

Tijdens Demo_Day zullen zo’n vijftig softwareleveranciers acte de présence geven. Daarbij ook partijen die zich specifiek richten op de freelance-markt zoals Jellow met hun Freelance Management System (FMS).

Het event, ooit begonnen als spin off van het Recruitment Tech-event voorziet blijkbaar in een groeiende behoefte om softwareleveranciers en HR-professionals bij elkaar te brengen. Mark van Assema ziet dan ook het aantal bezoekers stijgen. “Tijdens de eerste editie waren er honderd bezoekers, vorig jaar 200 en nu verwachten we er zeker 300.” Zijn missie: “Ik wil dat de HR Tech-software toegankelijker wordt voor alle HR- en recruitmentprofessionals, zeker ook voor interim recruiters. Ik nodig hen van harte uit om zich te laten inspireren en informeren over wat de markt te bieden heeft.”

Aanmelden

Ontdekken hoe en welke tools jouw recruitment & retentie van talent kunnen boosten? Kom dan donderdag 6 juni naar Demo_Day 2019. Aan de hand van demo’s, demosessies en tech talks kun je je oriënteren én tooling uitproberen. Inschrijven voor Demo_Day kost € 65,- voor een dagdeel. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar recruitmenttech.nl/demoday/

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie