"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Op zoek naar schaars interim-talent? Vis eens in andere vijvers.

Hoe vind je het schaarse interim talent. Dat juist dit webinar van Alexander Reuvers (HeadFirst) de meeste inschrijvingen had op de themadag ‘Professioneel inhuren’ geeft de urgentie van dit onderwerp aan. Voor oplossingen moeten we ook buiten de grenzen en buiten de gebaande paden kijken, aldus Reuvers. En misschien eens niet zoeken naar beschikbaar talent voor je project, maar wachten met projecten totdat dat talent beschikbaar komt.

“Er is geen schaarste aan talent, slechts een gebrek aan verbeeldingskracht”, stelde Kevin Wheeler eerder dit jaar als eens op een bijeenkomst. Reuvers is het er helemaal mee eens. “In deze markt is één recruitmentstrategie al lang niet meer voldoende. Een aantal oplossingen ligt voor de hand. Meer aan employer branding doen, ook richting interim professionals. Je netwerken beter benutten, ook van oud-werknemers, communities gebruiken, deta/vast-constructies.”

Maar het zal vaak niet genoeg zijn, voorspelt Reuvers. “Je zult ook buiten de grenzen van Nederland moeten kijken. Voor een deel betekent het dat je niet meer mensen naar het werk moet brengen, maar werk naar de mensen. Daarnaast het wegwerken van de drempels die er zijn met het werken met mensen uit het buitenland. De taal op de werkvloer bijvoorbeeld. Schakel je op bepaalde afdelingen over op het Engels en de bak aan beschikbaar talent wordt plots enorm veel groter.”

Pre-emptive sourcing

Een alternatieve strategie die Reuvers uitwerkt in zijn webinar is het zogeheten pre-emptive sourcing.  Samengevat: weten wanneer de juiste zelfstandige professionals beschikbaar komen, ze al geruime tijd van tevoren contracteren en daar met de timing van je projecten rekening mee houden.

Reuvers werkt dat thema en andere alternatieve ‘vis-technieken’ uit in zijn webinar, dat hieronder in zijn geheel terug te kijken is:

 

Peter Boerman was tussen 2016-2018 (eind)redacteur bij ZiPconomy. Hij is hoofdredacteur van Werf& ; over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Hij is gefascineerd door de vraag hoe menselijk talent en organisaties bij elkaar worden gebracht, en wil met zijn verhalen bijdragen aan een wereld waarin mensen zoveel mogelijk van hun potentie kunnen verwezenlijken. Bekijk alle berichten van Peter Boerman