"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Investeringsmaatschappij Beryllium nieuwe eigenaar HeadFirst Source Group. Value8 verkoopt belang.

Investeerder verwerft circa 95% van aandelen HeadFirst Source Group NV

De Nederlandse acquisitieholding Beryllium heeft circa 95% van de aandelen in inhuurspecialist HeadFirst Source Group verworven. De grootaandeelhouders, waaronder meerderheidsaandeelhouder Value8, de beursgenoteerde investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries, hebben aan HeadFirst Source Group de verkoop van hun belang aan Beryllium bevestigd. Value8 kwam eerder dit jaar weer in het nieuws omdat de Rabobank de geldkraan dicht draaide. De overname moet voor het eind van het jaar zijn afgerond. Voor de aandelen betaalt Berryllium €3 per aandeel, waarmee Headfirst Source Group op ruim €37 miljoen wordt gewaardeerd.

Beryllium zegt in een persbericht dat het de strategie van de HeadFirst Source Group ten volle onderschrijft, het management team steunt en zich erop verheugt samen met dit team de onderneming verder te laten groeien. De nieuwe investeerder zegt te beogen om in tweede instantie alle aandelen van de operationele vennootschap te verwerven, maar meldt daar tegelijkertijd bij dat het niet de intentie heeft om meerderheidsaandeelhouder in de beursgenoteerde vennootschap te blijven.

HeadFirst/Source stelt dat door de overname door Beryllium de acquisitie strategie verder voortgezet kan worden. “Beryllium heeft aangegeven aanzienlijke funding ter beschikking te hebben om volgende acquisities te financieren.” Onlangs nam HeadFirst nog Myler over.

CEO Gert-Jan Schellingerhout: “Wij zijn zeer verheugd over deze stap. De ambitie van Beryllium past uitstekend bij de plannen die wij met de organisatie hebben. Een internationale investeerder als Beryllium biedt HeadFirst Source Group de mogelijkheid onze groeistrategie in zowel Nederland als daarbuiten voort te zetten en verdere invulling te geven aan onze ambitie om een toonaangevende speler in de flexmarkt te worden.”

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts