"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
samenwerken

Staffing MS overgenomen door HeadFirst Source Group

HeadFirst Sourcegroup doet nieuwe overname.

HeadFirst Source Group neemt inhuurexpert Staffing Management Services (Staffing MS) over. Staffing MS beheert als Managed Service Provider (MSP) voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers in Nederland. De organisatie gaat met ingang van 1 november 2018 onderdeel uitmaken van HeadFirst Source Group NV. Staffing MS wordt een zelfstandige business unit binnen de groep, waarmee het zijn eigen identiteit behoudt en de onafhankelijkheid, die als MSP essentieel is, wordt verankerd. Met de overname breidt de groep de diversiteit aan diensten rondom de inhuur van externe professionals uit: matchmaking, contracting, payrolling, global sourcing en MSP-dienstverlening.

Marktleider breidt positie verder uit

HeadFirst Source Group verstevigt met deze stap haar rol als marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals. Recent maakte het bedrijf al bekend dat het branchegenoot Myler overneemt. De closing van deze overname wordt uiterlijk 1 oktober 2018 verwacht. Vanaf dat moment organiseren alle merken van HeadFirst Source Group – HeadFirst, Source, Proud, Myler en Staffing Management Services – tezamen de flexibele arbeidsrelatie tussen meer dan 8.000 professionals en hun opdrachtgevers.

Staffing MS behoudt als merk nadrukkelijk zijn eigen identiteit binnen de groep. Gert-Jan Schellingerhout, CEO HeadFirst Source Group, licht toe: “Als Managed Service Provider is onafhankelijkheid de allerbelangrijkste kernwaarde. Een goede MSP treedt volledig vendor neutraal op. Dit borgen wij door Staffing MS als organisatie volledig zelfstandig te laten bestaan.”

Eerste neutrale Nederlandse MSP

Staffing MS is opgericht in 2008 en sindsdien actief als expert op het gebied van inhuur van flexibele arbeid. Het is de eerste volledig neutrale, onafhankelijke Managed Service Provider en staat vooral bekend als specialist in het marktplaatsprincipe. Zo is het een vooraanstaande leverancier van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), waarmee (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren. Staffing MS werkt voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland, maar ook voor grote internationale profit organisaties met vestigingen in diverse Europese landen. Het beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor deze opdrachtgevers.

Overname strategie

Bij het nieuws vorige maand dat de HeadFirst Source groep nieuwe aandeelhouders had gekregen werd al aangekondigd dat er nieuwe overnames zouden volgen. StaffingMS en Source werken momenteel al rond bepaalde klanten samen, ook in België.

Wouter Waaijenberg, sinds 2008 actief als directeur bij Staffing MS, neemt met ingang van 1 oktober 2018 de rol van algemeen directeur bij Staffing MS over van Robert van Gasteren. Robert blijft nog tot 1 december bij de organisatie betrokken als adviseur, in welke hoedanigheid hij zich met name bezig zal houden met integratie aspecten.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

 1. Raak de draad bijna kwijt. Dus als ik het goed heb:

  Valua8 kocht Source, Source kocht Headfirst, headfirst/Source kocht vervolgens Myler die eerder al Jenrick gekocht hadden. Beryllium koopt vervolgens Headfirst/Source en dus nu Staffing MS. Heb ik het zo goed?

  Vond onderstaande bewering ook opmerkelijk:
  Schellingerhout: “Wij voegen met de overname van Staffing MS de meest ervaren Managed Service Provider van Nederland toe aan onze groep.

  De meest ervaren MSP van Nederland? En Tapfin, Randstad Sourceright, etc. dan?

  De term MSP verwaterd nogal zo blijkt. Onder een MSP wordt toch vaak een organisatie verstaan die daadwerkelijk om site zit om de inhuur te regelen. Daar is bij Staffing MS in mijn beleving toch slechts zeer beperkt sprake van?