"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nieuwe website ZiPconomy: dezelfde scherpe content in een nieuw jasje

De veranderingen op ZiPconomy verklaard: alle content voortaan in vier grote categorieën.

Als je dit bericht leest, is je vast opgevallen dat de website van ZiPconomy vernieuwd is. Er zijn een boel kleine veranderingen doorgevoerd die pagina’s als wat frisser en overzichtelijker maken. Maar vooral onze homepage is veranderd. De komende dagen gaan we hier en daar nog wat foutjes repareren.

Onderzoek onder lezers

De afgelopen weken hebben we een onderzoek onder onze lezers gehouden. Bij de open vraag naar feedback kregen we vaak als antwoord: ‘ga zo door’. Dat is natuurlijk erg fijn om te horen. De lezers waarderen de inhoud, vorm en actualiteit van ons nieuws, onze columns en onze opiniestukken blijkbaar hoog.

Maar de navigatie op de website en het overzicht van al die content, dat kan nog wel iets beter, zo bleek uit dat onderzoek. Dat is dan ook de directe aanleiding om die homepage te veranderen, deels geïnspireerd op de lay-out van onze zustersite in België, NextConomy.

Thema’s onveranderd

De thema’s waarover we zelf schrijven en waarover we anderen de ruimte geven om over te schrijven zullen niet veranderen. Het blijft gaan om de thema’s die spelen bij zelfstandige professionals, bij opdrachtgevers van zelfstandige professionals en bij de dienstverleners die actief zijn in die markt. Met een accent op het debat over de toekomst van die arbeidsmarkt. Voor zelfstandigen, voor hun opdrachtgevers, maar dus ook voor de dienstverleners die tussen hen in staan.

4 grote categorieën

Al die content staat vanaf nu onderverdeeld in de vier grote categorieën waarover we berichten:

  • ZP & Politiek (wat speelt er op politiek niveau in de discussie rond z(z)p’ers en hun opdrachtgevers?)
  • Professioneel Inhuren (trends, cases, tips, en innovaties rond de inhuur van zelfstandige professionals en ander extern talent)
  • De Toekomst van Werk (hoe ziet in de toekomst de wereld van werk en de organisatie daarvan eruit?)
  • Zelfstandig Ondernemen (tips voor de zelfstandig ondernemer over acquisitie, personal branding, vakmanschap, bedrijfsvoering, administratie)

Op verschillende plekken vind je deze onderverdeling terug.

In de komende maanden gaat we verder met de doorontwikkeling van een aantal onderdelen op de website: de dossierpagina, onze keuzetools en een kennisbank.

Laat je feedback over ons nieuwe ontwerp met alle plezier achter onder dit artikel, we zetten graag de puntjes op de i.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts