"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
Dynahouse

Ga niet flexwerken. Ga dynawerken!

DynaHouse, een initiatief van De Staffing Groep, is een nieuwe trend in bedrijfshuisvesting. DynaHouse is voorzien van alle ingrediënten die nodig zijn om vorm te geven aan een dynamische workflow.

 DynaWorker

Als je van mensen flexibiliteit verwacht, kom je van de koude kermis thuis. Mensen zijn namelijk in oorsprong niet flexibel, maar wel dynamisch. Elastiek is flexibel, maar dat wordt op een gegeven moment ‘moe’ en breekt, net zoals een paperclip. Aan flexibiliteit zit een eind. Dynamiek is oneindig, tijdloos en grenzeloos.

In plaats van flexwerker gebruik ik daarom liever de term DynaWorker. DynaWorkers zijn professionals die zich er bewust van zijn dat er bepaalde randvoorwaarden nodig zijn om op de lange termijn fit, productief en creatief te zijn. Een van die voorwaarden is een boeiende  werkomgeving, dus een werkplek waar je energie van krijgt.

Ik was zelf ooit ook een flexwerker, toen heette dat nog freelancer. Ik had een topjob en kon vanuit huis werken, maar merkte dat na verloop van tijd ik steeds meer ging vereenzamen. Kreeg moeite me te concentreren op mijn opdracht en had een grote drang om onder de mensen te zijn, te communiceren, te ontmoeten en te werken in een omgeving waar ik me thuis voel, en niet in een saai kantoor of achter de keukentafel.

Goede balans

Kijk je naar de huidige bedrijfshuisvesting, dan zie je nog steeds dat men uitgaat van flexibiliteit gebaseerd op normen uit het jaar nul. Je komt naar kantoor, gaat zitten, doet je werk en om 5 uur ga je naar huis. Veel (flex)werkers zijn niet meer afhankelijk van een vaste werkplek om hun werk te doen. Dat klinkt ideaal, maar door de omstandigheden waaronder ze nu werken, is de kans groot dat ze vroeg of laat vastlopen. Wat nodig is om dit te voorkomen, is een goede balans en dynamiek in hun werkomgeving.

Voor DynaWorkers is gezond leven een andere belangrijke pijler. Immers, er is verband tussen de prestaties op je werk en je leefstijl. Het is daarom belangrijk om niet bij uitzondering te bewegen, maar met regelmaat. Net zoals dat het relevant is om er een gezond eetpatroon op na te houden. In de afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt, maar zit nog steeds vol energie. Dat komt omdat ik rekening hou met alle omgevingsfactoren die voor een goed evenwicht zorgen. Een moderne werkomgeving moet dat aan werkenden bieden.

DynaHouse

DynaHouse, een initiatief van De Staffing Groep, is een nieuwe trend in bedrijfshuisvesting. DynaHouse is voorzien van alle ingrediënten die nodig zijn om vorm te geven aan een dynamische workflow. Met gevarieerde (samen)werkplekken, deskbikes, staand vergaderen, sfeervolle vergaderruimtes, onderscheidende ontvangstruimte, auditorium, biologische lunches en volop ruimte om te groeien, of juist te krimpen. Daarnaast ontzorgt DynaHouse op ieder gebied, zodat een dynaworker zich helemaal kan focussen op waar hij of zij die dag mee bezig wil zijn. Zelfstandige dynaworkers vinden hier hun ideale werkplek.

Bedrijven hebben minder eigen vierkante meters nodig doordat hun medewerkers niet naar ‘kantoor’ hoeven, maar in DynaHouse kunnen werken en, bovendien van alle faciliteiten gebruik kunnen maken op het moment dat zij dat nodig hebben. En iedereen is welkom.

Werkplekken als een service, de nieuwe trend.