"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
ondernemersbende

Nieuw platform wil het zelfstandig ondernemers makkelijker maken hun producten te verkopen.

De Ondernemersbende gaat vandaag live. Dit nieuwe platform richt zich op zelfstandigen die productgericht denken.

De Ondernemersbende is een feit. Vandaag wordt het nieuwste ondernemersplatform gelanceerd. Ondernemers kunnen zich door dit platform laten begeleiden, nieuwe opdrachten en samenwerkingspartners vinden, of hun diensten tegen die van een ander ruilen. Vanaf heden kunnen ondernemers die een dienst aanbieden zich aansluiten via ondernemersbende.nl, maar dan wel op productniveau. Dat betekent: geen designer maar een logo, en geen jurist maar algemene voorwaarden voor je website. Het aanbod heeft dus een vaste prijs die vooraf bekend is.

De Ondernemersbende checkt alle ondernemers en leert ze graag kennen, omdat kwaliteit en betrouwbaarheid bovenaan staan. In februari 2018 staat de grote officiële lancering gepland, zodat ook afnemers dit platform weten te vinden. Vanaf nu staan de lijnen open voor de aanbieders. De Ondernemersbende roept kwalitatief goede, betrouwbare en toffe ondernemers op om hun diensten aan te gaan bieden op productniveau via ondernemersbende.nl.

Doe waar je goed in bent en besteed uit wat een ander beter kan.

Uitbesteden

Het motto is niet voor niets ‘Doe waar je goed in bent en besteed uit wat een ander beter kan.’ Als ondernemers tijd overhouden omdat opdrachten binnenkomen via de Ondernemersbende, dan kunnen zij zich storten op hetgeen waar zij goed in zijn.

Waarom de Ondernemersbende

‘Ik zag veel verschillende ondernemers, voornamelijk ZZP’ers, met dezelfde praktische vragen en te weinig opdrachten. Terwijl ze wel veel tijd kwijt waren aan iets waar ze een hekel aan hadden: acquisitie. En dat vond ik zonde,’ aldus Laura Linschoten, oprichter van de Ondernemersbende. ‘Natuurlijk kom je in je werk altijd dingen tegen die je niet leuk vindt. Maar door bepaalde werkzaamheden uit te besteden word je professioneler. Daarnaast was ik op zoek naar een platform dat kwaliteit als eerste speerpunt had en met een nationaal karakter.’ Inmiddels telt het team, met een aantal co-founders, ZZP’ers en een stagiaire, 8 man.  In dit interview vertelt Laura meer over haar motieven en het – soms lastige – traject richting deze lancering.

Voor wie?

Voor ondernemers die een dienst verkopen en dit op productniveau weten te verwoorden. De Ondernemersbende biedt workshops aan om ondernemers die dat lastig vinden daarbij te helpen. Goed om te weten is dat men pas gaat betalen vanaf de eerste betalende klant. €15 per maand en 5% van elke opdracht via de Ondernemersbende.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie