"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
factureren

De 5 beste factuurprogramma’s uitgelicht

Facturen met eigen excel bestandjes of via een boekhouder is niet meer van deze tijd. Er zijn voldoende alternatieven. Maar welk online facturatie systeem is het beste? Arjan Nieuwbeerta zet ze op een rij.

Traditioneel doen zelfstandige professionals het factureren op twee manieren. Of uitbesteden aan je boekhouder, wat onnodig veel geld kost, of je maakt zelf wat met Excel, wat onnodig foutgevoelig is. Tegenwoordig zijn er tal van facturatiesystemen die een prima alternatief kunnen zijn. Met een online factuurprogramma heb namelijk je de mogelijkheid om vrije snel en eenvoudig een professionele factuur op te stellen.

In Nederland is er een breed scala aan softwareaanbieders voor factuurprogramma’s beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Wil je binnenkort een boekhoudsysteem aanschaffen, maar wil je je eerst nog oriënteren? In dit artikel zijn de vijf beste facturatie-systemen voor je uitgelicht.

1. Offective: een compleet online facturatiepakket

Offective is een compleet online facturatiepakket. Het programma heeft zijn naam te danken aan de combinatie van ‘Office’ en ‘Effective’ en wil hiermee aangeven dat het een alles in een oplossing is voor het effectief doen van je bedrijfsvoering. In Offective staat de gebruiker centraal en worden alle vragen snel en goed beantwoord door het gebruik van het innovatieve Mendix platform. Hiermee kan de applicatie effectief worden doorontwikkeld. Offective heeft een aantal modules die met elkaar samenwerken. Het instappakket wordt geleverd inclusief uitgebreid relatiebeheer, log-functionaliteit en productbeheer. In het dashboard kan goed overzicht worden gehouden over alle modules en acties. Je ziet bijvoorbeeld direct of er een foutmelding geregistreerd is in je boekhouding. Je kunt het programma dertig dagen gratis proberen, waarna de proefperiode automatisch stopt. Je kunt ook kiezen voor een versimpelde versie (beperkte functies). Deze kun je het eerste jaar gratis gebruiken. Hierna betaal je 16,80 euro per maand.

Beschikbaar vanaf € 0,- p.m. (alleen het eerste jaar)

2. e-Boekhouden: speciaal ontwikkeld voor ondernemers

Met e-Boekhouden kun je, zoals de naam het al doet vermoeden, je boekhouding doen. Daarnaast kun je ook eenvoudig facturen maken en versturen. e-Boekhouden is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en daarom draait het allemaal om gebruiksgemak. Door de eenvoud van het programma is weinig boekhoudkennis nodig en kun je snel te werk gaan. Met dit programma kun je facturen maken in eigen huisstijl om het een personal touch te geven. Ook kun je het klanten makkelijker maken door bijvoorbeeld een iDeal-link toe te voegen aan de factuur. Zo maak je het betaalproces een stuk makkelijker. Het eerste jaar is het programma gratis voor starters. Na deze periode is het systeem, met alleen de facturatie-functie, beschikbaar voor € 5,95 per maand.

Beschikbaar vanaf € 0,- p.m. (alleen het eerste jaar)

3. BIZZcounter: facturatie en boekhouding eenvoudig te integreren

BIZZcounter is een facturatiesysteem van het gelijknamige boekhoudpakket. Dit houdt in dat beide systemen ook met elkaar te integreren zijn. Deze koppeling maakt het mogelijk om alle facturen automatisch correct te verwerken. Met gebruik van de stamgegevens, die klanten bij de registratie hebben ingevuld, wordt automatisch de factuurtemplate ingevuld. Je hoeft enkel een bedrijfslogo toe te voegen. Zo kun je doeltreffend en snel een factuur maken. Je kunt eenvoudig herinneringen instellen en periodieke facturen en creditnota’s maken.

Door middel van een koppeling met iDeal wordt de betaalstatus van je facturen altijd correct weergeven. Daarnaast maakt het systeem een dagelijkse back-up van alle gegevens, zo weet je dat je data altijd goed is beveiligd. Het programma is voor een proefperiode van dertig dagen te testen.

Beschikbaar vanaf € 10,- p.m.

4. Visma eAccounting:

Met Visma eAccounting heb je een compleet facturatiepakket zonder teveel poespas. Het is geschikt voor accountants, zzp’ers, het mkb, stichtingen en verenigingen. Je kunt met dit programma facturen maken (+ je eigen logo toevoegen), opslaan en afdrukken of direct mailen naar de klant. Het systeem geeft je altijd een actueel en handig overzicht van betaalde en openstaande facturen. Worden facturen niet op tijd betaald? Dan kun je met één klik een betalingsherinnering aanmaken. Je kunt het pakket ook uitbreiden met andere modules zoals boekhouding of urenregistratie. Hiermee stel je het pakket samen wat het beste bij jou past. Ook heeft Visma eAccounting een mobiele app beschikbaar. De eerste dertig dagen is het programma gratis te gebruiken.

Beschikbaar vanaf € 9,- p.m.

5. Exact: premium-oplossing voor ondernemers en accountants

Exact biedt een premium oplossing voor ondernemers en accountants, waarin de facturatie, boekhouding en CRM geïntegreerd zijn. Vandaar de hogere prijs. Hierdoor kunnen handmatige handelingen worden geautomatiseerd en financiële processen worden versneld. Met enkele drukken op de knop maak en verstuur je een factuur. Zowel de lay-out als je formaat van de factuur kun je customizen naar jouws maak. Door integratie met andere systemen wordt per klant automatisch het correcte tarief en adres ingevoerd op basis van opgeslagen klantgegevens. Ook worden facturen automatisch verwerkt in de boekhouding. Deze koppelingen zorgen voor een beter overzicht ontstaat doordat openstaande facturen, factuurhistorie en saldilijsten overal in te zien zijn. Daarnaast geeft het programma je ook de mogelijkheid om eenvoudig rapportages te maken van openstaande facturen en te werken met een uitgebreide artikelenregistratie. Wil je niet afhankelijk zijn van een specifieke locatie, dan heb je ook gebruikmaken van de mobiele app van Exact. Het systeem is dertig dagen gratis te testen.

Beschikbaar vanaf € 61,- p.m.

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki , dé advieswebsite waar je als ondernemer de beste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en projectmanagement. Door onze expertise met je te delen ontdek je hoe software je helpt het maximale uit je business te halen. Bekijk alle berichten van Arjan Nieuwbeerta