"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Peter Reagan (SIA): “Iedereen aan tafel bij strategie inhuren personeel”.

De gig economy groeit hard. Er wordt meer en meer gewerkt met kort lopende opdrachten. Dat vraagt om een grotere en strategische rol van HR, zegt Peter Reagan van Staffing Industry Analysts.

“Ik zie overal organisaties die zich veel meer richten op kort lopende, output gerichte opdrachten. We zien een significante stijging van de gig economy. In onze onderzoeken zien we wereldwijd dat organisaties aangeven dat het aantal vaste banen afneemt. Tot wel 30 tot 38% toe.” We spraken tijdens de HRTech conferentie in Parijs met ‎Peter Reagan, Director of Contingent Workforce Strategies and Research bij het Amerikaanse onderzoeksinstituut Staffing Industry Analysts.

Op die conferentie, met 4.000 aanwezige HR professionals, was er nauwelijks aandacht voor het groeiend percentage van het ‘human capital’ dat niet op de payroll staat.

Daarmee groeit de noodzaak dat HR haar rol oppakt. “Bij total workforce management gaat het om het gesprek hoe het werk georganiseerd wordt. Los van of dat door mensen in vaste dienst of niet gedaan wordt. Gelukkig is dat meer en meer een gesprek tussen zowel HR, inkoop, finance en het topmanagement. HR moet daarin zijn rol pakken. Een HR afdeling met de blik naar buiten en met een strategische kijk op een wereld die aan het veranderen is”

We zijn trots dat Peter Reagan tijdens de WebinarWeek van Werf& en ZiPconomy een keynote geeft op 14 februari om 10.00 uur. Hij gaat dan dieper in op internationale trends rond Total Workforce Management en de altijd interessante discussie waar het eigenaarschap van inhuurprogramma’s moet liggen: HR of inkoop? Aanmelden kan hier

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie