"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Update flexbarometer: Aantal vaste banen stijgt, aantal flexbanen daalt.

Het aantal vaste banen is aan het stijgen, terwijl gelijktijdig het aantal flexibele banen daalt. Het aantal zzp’ers blijft zo goed als stabiel. Dat blijkt uit de verse cijfers over het eerste kwartaal 2016, verzameld door de Flexbarometer.

Het aantal vaste banen is aan het stijgen, terwijl gelijktijdig het aantal flexibele banen daalt. Daarmee wordt een trend van de afgelopen jaren gebroken. Het aantal zzp’ers blijft zo goed als stabiel.

Dit blijkt uit de verse cijfers over het eerste kwartaal 2016, verzameld door de Flexbarometer een initiatief van TNO, de ABU en FNV.

chart

De Flexbarometer bundelt op een handiger manier verschillende CBS cijfers. Zo geeft de onderstaande infografic een inzichtelijk beeld over de (grote) verschillen tussen de verschillende groepen in de arbeidsmarkt.  Dat zzp’ers gemiddeld hoger opgeleid zijn en wat ouder dan de medewerkers in vaste dienst wordt hier nog eens bevestigd. Net als dat er verhoudingsgewijs veel meer mannen zzp’ers (of zmp’er, met personeel) zijn. infographics

 

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts