"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HR disruptors. Maar welk probleem lossen ze op? #HRtechWorld Liveblog #4

Een onderdeel van de HRTechWorld 2016 conferentie in Londen is de DisruptHR. Veel pitches, veel overtuiging in hun verhalen. Maar welke problemen willen ze eigen oplossen? Liveblog #4 vanaf HRtechWorld in Londen.

IMG_0778Een onderdeel van de HRTechWorld 2016 conferentie in Londen is de DisruptHR. De grote namen van bedrijven en consultancy zitten in de gebruikelijke zaaltjes rondom de centrale hal voor de keynotes. DisruptHR heeft zijn eigen plek waar startups kort hun idee mogen pitchen. Veel jong, veel tech, bijna allemaal mannen.

Leuk om het enthousiasme te zien en te horen in hun presentaties. Op de beursvloer staat ze bij elkaar met elk een klein stukje van een gemeenschappelijk stand.

Disrupt & HR. Er zullen mensen zijn dat dat een beetje een contra dixio in terminis is. Of je moet het zien dat deze startups er HR met hun ‘radicale innnovatie’ (woorden uit de brochure) zelf moeten het HRvakgebied zullen disrupten. Nu, de verhalen zo horende van deze startups zie ik er nog niet de echter disruptor tussen.

Enthousiaste verhalen, snelle presentaties, mooi vormgegeven tools. Ze gaan bijna allemaal vooral over wat het product doet. Hoe goed het werk. Hoe gemakkelijk het te gebruiken is. Hoeveel data ze opleveren. Leuk allemaal, beste belangrijk. Maar ik wil weten welk probleem het voor me oplost…. In hun enthousiasme vergeten de meeste dat in hun pitches.

HR data komt ook in andere kennissessie hier natuurlijk veel aan bod. Data verzamelen is niet zo moeilijk, data analyseren ook niet (98% van de organisaties gebruikt excel als een van de manieren om data te verzamelen en vast te leggen). Ook het rapporteren over de data en daarmee prioriteiten zichtbaar te maken is uiteindelijk het niet zo lastig. Uiteindelijk heeft het verzamelen van data maar doel. Met die data daadwerkelijk het verschil kunnen maken om het leiderschap en HR op zijn kop te kunnen zetten. Heb je niet het idee die ‘disruption’ te kunnen veroorzaken, doe dat geen moeite om HR data te gaan verzamelen.

DATA

Alle blogs vanaf de HRtechworld 2016 op ZiPconomy (vandaag en morgen) zijn hier te vinden.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts