"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

FNV Jong en CNV Jongeren winnen award voor hun ‘Reflexlab’

unnamed (1)FNV Jong en CNV Jongeren zijn de winnaars van de Ruggenberg Award 2015. Dit is vandaag bekendgemaakt. De jongerenbonden ontvangen de ABU-prijs voor hun initiatief om ReflexLAB op te richten. Zij leveren daarmee een vernieuwende bijdrage aan het debat over flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Jurriën Koops, directeur ABU: “In ReflexLAB zijn 50 jongeren uitgedaagd om nieuwe ideeën te formuleren over flexibel werken en de arbeidsmarkt. Via masterclasses en sessies hebben zij een visie ontwikkeld op de toekomstige arbeidsmarkt in Nederland. De jongerenbonden hebben een platform ontwikkeld om een constructieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over de invloed en rol van flexibel werk. Zij tonen lef om af te wijken van gebaande paden en nemen hun verantwoordelijkheid om in gesprek te gaan met maatschappelijke partners. De jury prijst de jongeren voor het initiatief, omdat het een arbeidsmarkt ondersteunt waarin flexibiliteit en zekerheid op een goede manier in evenwicht worden gebracht.”

Onder de titel “Is flex het nieuwe chill?” schreef Fabian Dekker hier op ZiPconomy een artikel over de uitkomsten van Reflexlab.

Esther Crabbendam (FNV Jong) en Michiel Hietkamp (CNV Jongeren) namen de prijs (5.000 euro elk) in ontvangst. Zij vinden de award een mooie stimulans. De verraste prijswinnaars: “Jongeren gaan de uitdaging op de flexibele arbeidsmarkt aan. Wij vinden het belangrijk om met elkaar in dialoog te blijven, dus bijvoorbeeld ook met de ABU. Alleen op die manier ontstaat er een win-winsituatie”.

Over de Ruggenberg Award

De ABU kent de Ruggenberg Award sinds 2011 toe aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden door een opvallende prestatie voor de (flexibele) arbeidsmarkt, waarbij de uitzendsector is betrokken. De ABU stelde de prijs in na het overlijden van Wim Ruggenberg in 2010. Ruggenberg was voorzitter van de branchevereniging van 1970 tot 1997. Hij was voorvechter van uitzenden en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Met de Award is een prijs van 10.000 euro gemoeid. Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, was de winnaar van vorig jaar.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie