"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Toekomst van Werk: wat zijn de thema’s de komende jaren voor management, HR en recruitment?

We beginnen af te tellen: op 11 juni organiseren dNHacademy, HRcommunity en ZiPconomy een unieke bijeenkomst over de gevolgen van maatschappelijke, technologische en economische veranderingen op het werk en leven van mensen. Dat doen we op een bijzondere locatie, EYE Amsterdam. En onder de naam Toekomst van Werk. In een dagvullend programma, met prachtige sprekers en een mooi netwerk aan deelnemers, bespreken we de cruciale thema’s van de komende jaren voor voor leiders, managers, HR en recruitment.

FutureIsNow

Alle informatie over de inhoud van het programma vindt u op deze website. Ik licht er een paar uit.

be823a09-67f9-4846-86cf-c66b37cce30e-mediumProf René ten Bos, eigenzinnig filosoof, auteur en organisatiedeskundige opent de dag. Hij vraagt zich af hoe het zit met arbeid, werk en het vergaren van inkomen. Hij zal ook een relatie leggen met zijn nieuwste boek Water, een geofilosofische verkenning.

Prof Aukje Nauta gaf vorige jaar een keynote op het ZiPconomy seminar en onlangs was ze nog te gast op een ZiPconomy bijeenkomst over goed opdrachtgeverschap. Ze heeft zal haar visie geven over de ontwikkeling van de arbeidsrelaties en speciaal vanuit sociaal psychologische perspectief. Met haar boek Tango op de Werkvloer heeft ze hier al een unieke inkijk in gegeven en met pamflet2.nl gaat ze verder op het pad van sociale innovatie.

Internationale context

We kunnen polderen wat we willen; als je het hebt over de Toekomst van Werk, dat moet je dat bezien in de internationale context. Nu meer dan ooit.

Het tweede deel van de dag komen dan ook twee zeer aansprekende inleiders op het podium om het over die international context te hebben.

Jonathan Holslag heeft enkele maanden geleden zijn visitekaartje afgegeven bij De Wereld Draait Door. Hij gaf daarnaast in het VPRO programma Tegenlicht een bijzondere inkijk in de rol van Europa op het wereldtoneel van waardetoevoeging. Dit  aanleiding van zijn boek De Kracht van het Paradijs, hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw. Onlangs publiceerde hij een nieuw boek over China. Holslag gaat in op de betekenis van arbeid en arbeidskansen voor Europa op het wereldtoneel.

En dan natuurlijk Lynda Gratton. Internationaal gezien een van de meest inspirerende en invloedrijkste spreker, onderzoeker en adviseur op het terrein van de toekomst van werk.  Haar boek ‘The Shift: The Future of Work is Already Here‘ geldt als een toonaangevend  werk over dit thema. Gratton zal ons tijdens het seminar deelgenoot maken van haar meest recente inzichten over de ingrijpende gevolgen van de veranderingen die in het werk plaatsvinden en wat hierbij de grootste uitdagingen zijn. Zo heeft ze het over de noodzaak ’emotionele, intellectuele en sociale weerbaarheid’ op te bouwen binnen organisaties. Hoe bouw je een organisaties met netwerken en communities? Daar ligt volgens Gratton de toekomst van HR afdelingen.

We nodigen je natuurlijk graag uit om deze sprekers, en meer, te komen zien op ons seminar, plus vakgenoten te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Maar hierbij alvast een korte preview:

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts