"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Netive neemt The Next Flex volledig over.

The Next Flex, een joint venture tussen Nétive en The Next View, wordt volledig eigendom van Nétive.

The Next Flex, een joint venture tussen Nétive en The Next View, wordt met terugwerkende kracht  vanaf 1 januari 2013 volledig overgenomen door Nétive en krijgt hiermee een nieuwe naam:  Nétive VMS Force 2.0.

De joint venture werd opgericht om de corporate enterprise markt open te breken. Nu dit doel bereikt is, gaan beide bedrijven zich weer focussen op hun core business.

Historie

The Next Flex werd in 2009 opgericht om het inhuurproces van flexibele arbeid bij organisaties die  gebruik maken van SAP te vergemakkelijken. Aan de hand van een cloud applicatie werd het voor  SAP-klanten mogelijk om de inhuur van flexibele krachten als één integraal proces te organiseren.

De samenwerking tussen Nétive en IT-dienstverlener The Next View bleek erg succesvol met onder andere  opdrachtgevers zoals Tata Steel, Stedin, Havenbedrijf Rotterdam, Alliander, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Hierdoor werd binnen een aantal jaar met de joint venture een  significante nieuwe omzet gecreëerd. In 2011 namen beide partijen Brightbox HR over die het jaar daarvoor de Dutch Sourcing Award wonnen met een marktplaats ontwikkeld voor het UWV.

Nétive is de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider in Nederland op het gebied vendor management oplossingen. Het bedrijf in Rijswijk levert een State-of-the-Art SaaS oplossing voor de ondersteuning van het totale inhuurproces op basis van het Force.com Cloud platform. Het beheert via haar systemen op dit moment voor meer dan 1 miljard Euro aan tijdelijke opdrachten, meer dan 10.000 leveranciers en meer dan 25.000 flexwerkers.

Voor klanten verandert weinig

Voor bestaande opdrachtgevers heeft de overname van The Next Flex door Nétive weinig impact. De software blijft dezelfde en de huidige implementaties zullen namelijk nog steeds door dezelfde partijen uitgevoerd worden, alleen het aanspreekpunt verschuift.

Nétive en The Next View blijven samenwerken. “The Next View blijft voor ons een preferred partner voor de implementaties bij opdrachtgevers die gebruik maken van SAP”, aldus algemeen directeur van Nétive, Patrick Tiessen. Algemeen directeur van The Next View, Huub Waterval, sluit zich hierbij aan: “De joint venture was een goede investering die zeer succesvol is gebleken, maar ook nu we ons allebei weer op onze core business gaan focussen blijven we graag samenwerken met Nétive”.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie